Bakan Özlü: Yerli otomobil ile ilgili olarak bu ay içinde toplanacağız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü yerli otomobil ile ilgili olarak bu ay içerisinde toplanacaklarını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil ile ilgili olarak “İnşallah bu ay içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanacağız. Bir açıklamamız olacak” dedi.

Bakan Özlü, Türkiye'nin Antarktika'dan kurmayı planladığı bilim üssüne ilişkin olarak ise , "İkinci seferimizi inşallah Kasım ayından sonra orada yaz mevsimi olduğu için Aralık ayı gibi düzenleyeceğiz. Ulusal programımızı hazırlayacağız." şeklinde konuştu.

Bakan Özlü, partisinin Kaynaşlı ilçesiyle merkeze bağlı Beyköy beldesindeki bayramlaşma programlarına katıldı.

Özlü, Antarktika'da bilim üssü kurmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Şu anda ulusal araştırma programımızı yazıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin öncülüğünde, Türkiye'nin birçok üniversitesinden araştırmacılar, Türkiye'nin Antarktika Ulusal Araştırma Programı'nı hazırlıyor. Antarktika'da söz sahibi olmak için üç kere sefer düzenlemek var. Birincisini düzenledik, 2 sefer daha düzenleyeceğiz. İkinci seferimizi inşallah Kasım ayından sonra orada yaz mevsimi olduğu için Aralık ayı gibi düzenleyeceğiz. Ulusal programımızı hazırlayacağız."

Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Antarktika Anlaşması'nın imzalandığını hatırlatan Özlü, "Türkiye, Antarktika'da söz sahibi olan 29 ülke arasında olacak." dedi.