DÖVSADER'den yerli otomobile destek

DÖVSADER Başkanı Metin: "Hükümetimiz yerli otomobil konusunda kararlı adımlar atıyor. DÖVSADER olarak yerli otomobil üretimine destek veriyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dövme Sanayicileri Derneği (DÖVSADER) Başkanı Orhan Metin, yerli otomobil üretimini desteklediklerini bildirdi.
Metin, yaptığı yazılı açıklamada, yerli otomobil üretiminde motor, motor aksamı ve araç güç aktarma organlarının önem taşıdığını belirtti.
Son teknoloji ile üretilen ve özellikle can güvenliği nedeniyle önem taşıyan dövme parçaların, otomobil dahil tüm motorlu taşıtların üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Metin, "Hükümetimiz, yerli otomobil konusunda kararlı adımlar atıyor. Türk dövme sanayisini temsil eden DÖVSADER olarak, yerli marka otomobil üretimine destek veriyoruz" dedi.
Yüksek performans, dayanım ve uzun ömür gerektiren otomobil motorlarında dövme parçalara yönelimin söz konusu olduğunu ifade eden Metin, bunun yerinde ve gerekli bir karar olduğunun altını çizdi.
Yerli otomobilde, pazar kazanımının ancak üstün kalitede üretim yapabilen yan sanayi veya paydaşlarla gerçekleşebileceğine dikkati çeken Metin, "Parça tasarımından üretim ve teslimata kadar oluşan süreç için gerekli teknolojik donanım ve tecrübeye sahip olan Türk dövme sanayicileri, büyük otomotiv üreticilerine yıllardır başarıyla hizmet vermektedir. Uçak iniş takımlarında kullanılan parçaların da dövme teknolojisi ile üretiliyor olması, bu teknolojiye duyulan güveni göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Üretim yeterli değil"
 
Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefinin bulunduğunu anımsatan Metin, bugün DÖVSADER'e üye olan 18 dövme sanayi şirketinin yıllık 120 bin ton üretim yaptığını ve bu üretimin Almanya'nın yıllık üretiminin 20'de 1'i olduğunu kaydetti.
Yerli otomobil sanayisinin gelişmesi açısından dövme sanayisinin gelişiminin önemli olduğunu ifade eden Metin, Türkiye'deki yerli üretimin Avrupa standartlarında olduğunu bildirdi.
Yerli otomobil üretimi hakkında, "Hükümetin bu alanda üretim yapan firmaları teşvik kapsamına alması doğru ve yerinde bir karar olacaktır" ifadesini kullanan Metin, yerli araç üreticileri ile yerel dövme sanayicilerinin mutlaka işbirliği yapması gerektiğinin altını çizdi.