En yeni teknolojiler Autoshow'da yarışıyor

Bu yıl 17.'si düzenlenen ve otomobil tutkunlarının yakından takip ettiği İstanbul Autoshow basın lansmanı ile kapılarını açtı. 19 firmanın yeni modellerini tanıttığı fuara bu yıl Türk Telekom ve Arçelik gibi teknoloji firmaları da katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYSEL YÜCEL - EMRE ESER

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nce (ODD) bu yıl 17'ncisi düzenlenen "İstanbul Autoshow" kapılarını VIP ziyaretçileri ve basın mensuplarına açtı. Bu yıl "Geleceğe Yakından Bakın" sloganıyla gerçekleştirilen fuar 21-30 Nisan tarihlerinde ise tüm ziyaretçilere açık olacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarda, bu sene aralarında daha çok Türkiye'de üretim yapan firmaların bulunduğu otomotiv markaları yeni modellerinin lansmanlarını gerçekleştiriyor.

20 marka bu yıl katılmıyor

Her iki yılda bir düzenlenen İstanbul Autoshow’da bu yıl BMW, Volkswagen, Porsche, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Citroen, DS, Kia, Jaugar, Land Rover, Subaru, Infiniti, Suzuki, Bugatti, MINI, Mazda ve Volvo beklenen pazar küçülmesi ve yüksek fuar kiraları nedeni ile yer almadı.

Efsane Fiat geri döndü

Fiat markasının efsanevi modeli 124 Spider, İstanbul Autoshow 2017 ile Türkiye'de 150 bin TL'den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla sunuluyor. Tofaş Ar-Ge tarafından geliştirilerek motor sporlarına uygun olarak hazırlanan Egea Hatchback ve Egea Sedan da Fiat standında dikkatleri üzerine topladı.

Jeep Compass, İstanbul Autoshow 2017'de tanıtıldı. Jeep Compass, Ekim 2017'den itibaren ülkemizde satışa sunulacak. Jeep Marka Direktörü Sinan Saip Bel, "9 ileri otomatik şanzıman gibi özelliklere sahip Jeep Compass için ilk etapta 200 adetlik bir satış hedefi belirledik. Modelimizin siparişlerini şimdiden almaya başladık" dedi.

Honda Type R'yi sergiledi

Honda, Jazz, Civic Hatchback, Civic Sedan, HR-V ve C-RV olmak üzere ürün gamının tamamını otomobilseverlerle buluşturdu. Honda, performans bölümünde yol versiyonu spor otomobillerinin yanı sıra Formula 1 aracını da sergiledi.

Yenilenen Yaris ilk kez İstanbul'da

Toyota, İstanbul Autoshow'da en geniş hibrit ürün gamı ile yerini alırken, yoğun rekabetin yaşandığı B segmentindeki temsilcisi Yaris de yenilendikten sonra Türkiye'de ilk kez beğeniye sunuldu. Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt, "Yenilenen Yaris ile bu segmentte iddiamızı çok daha güçlü şekilde ortaya koyacağız. 2016 yılını ise 835 adet Yaris Hybrid olmak üzere toplamda 4 bin 579 adet Yaris satışıyla kapattık. Yenilenen Yaris ile çıtayı şimdi daha da yukarı taşıyoruz" diye konuştu.

Toyota, otomotiv sektöründe bir ilk olan "interaktif showroom" uygulamasının da tanıtımını yaptı. Fuarda "hibrit" teması ile yer alan Toyota; Türkiye'de üretilen Toyota C-HR Hybrid, Auris Hybrid, Auris TS Hybrid, Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid ve ilk seri üretim hibrit model Prius'un son versiyonunu otomobil tutkunlarıyla buluşturdu.

Otomotivin yıldızları İstanbul'da görücüye çıktıOtomotivin yıldızları İstanbul'da görücüye çıktı

Hyundai, i30 ve IONIQ'i tanıttı

Hyundai, Autoshow'da Yeni i30 ve IONIQ gibi iki önemli modelinin prömiyerini gerçekleştirdi. Hyundai Assan CEO'su ve Başkanı Mong Hyun Yoon, "Bir Koreli olarak ikinci vatanım gördüğüm Türkiye'de gösterdiğiniz ilgi ve destek sayesinde çok kısa sürede alıştım ve burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

Renault'nun iki modeli görücüye çıktı

Renault, Autoshowda Yeni Captur ve Koleos'un Türkiye ilk gösterimini gerçekleştirdi. Yeni Captur daha cesur ve iddialı bir görünüme sahip. Ayrıca Renault'nun tasarım anlayışı ve gelecekteki teknolojisi hakkında ipuçları veren elekrikli bir GT olan konsept model TREZOR da stantta sergileniyor.

Mercedes'ten Coupé ve All-Terrain

Mercedes-Benz Türk, kompakt sınıftan SUV'lara kadar hemen her sınıftaki otomobilleriyle yer aldığı fuarda E-Serisi Coupé ve All-Terrain modellerini Türkiye'de ilk kez sunuyor. Mercedes-Benz'in orta sınıf SUV segmentinde ilk kez prizden şarj edilebilen hibrit özelliğini sunduğu GLC 350 e 4MATIC modeli, İstanbul Autoshow 2017'de önemli bir yenilik olarak öne çıkıyor. Mercedes- Benz'in standında geleceğin otomobillerini de tanıtıyor.
Ford yeni modellerle "Bir Başka"

Ford, İstanbul Autoshow'da üstün performanslı Ford GT Race Car yarış otomobilinin yanı sıra yeni Fiesta'dan SUV modellerine uzanan geniş ürün portföyünü ziyaretçilerle buluşuyor. Stantda 13 farklı model sergileniyor.

Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar, dünyada sadece 24 kişinin sahip olduğu, 2.4 milyon pound değerindeki "Vulcan" modelini Türkiye'de ilk kez bu fuarda sergiledi.

Nissan 'hızlı ve elektrikli'yi tanıttı

2016 yılında 32 bin 53 adet araç satışı ile Türkiye pazarında satış rekoru kıran Nissan, elektrikli motor ve yüksek performansı birleştiren BladeGlider ile ilgi odağı oldu. Nissan Genel Müdürü Sinan Özkök yapmış olduğu değerlendirmede;"BladeGlider, Nissan'ın sürüş keyfi ile çevresel sorumlulukları birleştiren Nissan Intelligent Mobility stratejisinin en başarılı yansımasıdır. Sektöre öncülük eden Nissan, otomobil meraklılarının sıfır emisyonlu gelecek için sabırsızlandığını biliyor ve BladeGlider ile sıfır emisyonlu spor otomobil geleceğinin çok da uzak olmadığını mükemmel bir örnekle gösteriyor. 0’dan 100 km/s hıza 5 saniyeden az zamanda ulaşan BladeGlider, Nissan'ın çevik ve yüksek verimlilik seviyesine sahip bir elektrikli otomobil sunma ve elektrikli otomobil kavramına tamamen yeni bir boyut kazandırma vizyonunu temsil ediyor.’’ dedi.

Dacia yenilenen ürün gamı ile İstanbul Autoshow’da

İstanbul Autoshow’da Dacia’nın ilk otomatik vitesli modeli Duster EDC, Dacia standının en ilgi çeken modeli olarak öne çıkıyor. Yenilenen Sandero ve Logan MCV Autoshow’da tüketiciyle buluşuyor. Dacia, yeni marka kimliğini Dokker Ailesi ve Lodgy’ye de uyguladı. Sandero’nun yenilenen tasarımının yanı sıra yepyeni birçok donanım da ekleniyor. Autoshow’da, Sandero Stepway’in Easy-R yarı otomatik vites kutulu versiyonu müşterilerle buluşuyor.  Lodgy Stepway de Autoshow’da Dacia standında sergilenen modeller arasında yerini alıyor. Lodgy Stepway, crossover araçlardan alınan ilhamla daha kaslı bir görünüme ve güçlü bir kişiliğe sahip. Lodgy Stepway’in 5 ve 7 koltuklu seçenekleri bulunuyor. Dokker Stepway ise dış aksesuarlarla zenginleştirilmiş, SUV görünümlü modern ve kompakt tasarımı ile göze çarpıyor. Fuarda ayrıca Duster Transanatolia showcar motorsporları tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Fuarda bu yıl teknoloji firmaları da var

Autoshow 2017’de bu yıl il kez teknoloji firmaları da yer aldı. Türk Telekom, fuarda otomotiv sektöründe geleceğe yönelik geliştirdiği ürünlerini sergiliyor. Şirket bu kapsamda standında Türkiye’de ilk kez bireysel kullanıcılarına sunduğu “Connected Car” (Bağlı Araç) konseptinin yanı sıra “Araç Kontrol” ve “Güvenli Motosiklet” ürünlerini tanıtıyor. Türk Telekom standında ziyaretçiler ayrıca Formula 1 aracıyla gerçek zamanlı sürüş deneyimini de yaşayabiliyor.  Fuara katılan bir diğer teknoloji firması Arçelik ise, standında, merkezi içerik yönetimi, kampanya ekranları, videowall, mirror ve touch ekranları gibi otomotiv sektörüne yönelik görüntüleme çözümleri ile ödeme kaydedici cihazlar sergiliyor. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer “Sektörlere özel kurumsal çözümlerimiz ile etki alanımızı her geçen gün genişletiyoruz. Otomotiv firmalarının satış, pazarlama ve iletişim konularında ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Otomotiv sektörünün bu alanlardaki sıkıntılarına bütünsel çözüm sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafında hizmet verebiliyoruz” dedi.

Avrupa otomobil pazarı ilk çeyrekte yüzde 8.2 büyüdü

Avrupa otomobil pazarında satışlar bu yılın ilk çeyreğinde 2016 nın aynı dönemine göre yüzde 8.2 artışla 4 milyon 256 bin 202 ye yükseldi. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından hazırlanan "2017 Yılı Mart Ayı Avrupa Otomobil Pazar Değerlendirmesi" yayımlandı. Rapora göre, ilk çeyrekte en yüksek düşüş yüzde 8.3 ile İrlanda da görülürken, satışlarını en çok artıran ilk üç pazar yüzde 37.7 ile Yunanistan, yüzde 27.5 ile Romanya ve yüzde 23.6 ile Macaristan oldu. AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamında otomobil pazarı martta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.9 artarak 1 milyon 936 bin 839 rakamına ulaştı. Türkiye, bu yılın ocak- mart döneminde yüzde 9,3 azalışla Avrupa otomobil satışları sıralamasında 9. oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir