İnternette en çok 'modifiyeci' arandı
sahibinden.com Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, "Son bir yılda en çok oto modifiye hizmetleri, nakliyat, oto lastik tamiri, ev tadilatı ve dekorasyon hizmetleri arandı." dedi.
sahibinden.com Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, ev tadilatından, dekorasyona, araç servis bakımından nakliyeye kadar hizmet sektörünün tüm bileşenlerini kullanıcılarıyla buluşturduklarını belirterek, "Son bir yılda en çok oto modifiye hizmetleri, nakliyat, oto lastik tamiri, ev tadilatı ve dekorasyon hizmetleri arandı." dedi.
"Hizmetler kategorisini yeniledik"
Ertaş, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformlarından sahibinden.com'la ilgili çeşitli bilgiler verdi.
Ertaş, günlük hayatın tüm ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını belirterek, sahibinden.com olarak 2014 yılında hizmetler kategorisini yenilediklerini söyledi.
Ev tadilatından, dekorasyona, araç servis bakımından nakliyeye kadar hizmet sektörünün tüm bileşenlerini kullanıcılarıyla buluşturduklarını aktaran Ertaş, "Hizmet sektörünün aktörleri için önemli bir vitrin yaratıyoruz. Hem hizmet sektörü oyuncularının hem de son kullanıcının büyük bir ilgi gösterdiği hizmet kategorimize üye sayısı son bir yılda yüzde 19 artarken, 81 ilde, 400 binin üzerinde yeni iş fırsatı sağladık. Diğer yandan, son bir yılda en çok oto modifiye hizmetleri, nakliyat, oto lastik tamiri, ev tadilatı ve dekorasyon hizmetleri arandı. Ev tadilatı ve dekorasyon kategorisinde ilgi en çok Çorum’da arttı. Çorum’da son bir yıldaki artış yüzde 123. Ardından yüzde 81 ile Tekirdağ, yüzde 74 ile Samsun geliyor." bilgilerini verdi.
"100’e yakın yeni istihdam hedefliyoruz"
Bu yıl kullanıcı deneyimlerini optimize etmek için yatırımlar planladıklarını aktaran Ertaş, şöyle konuştu:
"Tüm kullanıcılarımıza en iyi deneyimi yaşatabilmek ve kısa sürede sonuç alabilmelerini sağlamak sadece teknolojik alt yapı yatırımları ile olmuyor. İnsana yatırım da son derece önemli. Yazılım ekiplerimizin yanı sıra büyük veriyi daha iyi kullanabilmek, daha iyi iş sonuçları yaratabilmek için iş zekası tarafında da insan kaynağı yatırımlarımız var. Ayrıca hem bireysel hem profesyonel kullanıcılarımıza daha yakın olabilmek adına müşteri temsilcilerimizin sayısını ve destek ekiplerimizi de sürekli büyütüyoruz. 2017 yılı içinde 100’e yakın yeni istihdam yaratarak 550 kişilik bir ekip olmayı hedefliyoruz. "
"E-ticaretin toplam perakende pazarındaki payı gün geçtikçe artıyor"
Önceki yıl sonunda e-ticaret pazar büyüklüğünün bir önceki yıla göre yüzde 24 artarak 30 milyar liranın üzerine çıktığını hatırlatan Ertaş, şunları kaydetti:
"E-ticaret pazarının toplam perakende pazarı içindeki payı ise gün geçtikçe artıyor. 2015 yılında yüzde 2,9 olan toplam perakende içindeki e-ticaretin payı yüzde 3,5’e yükseldi. E-ticaret pazarında alt kategorileri incelediğimizde de fiziksel mağazası olmayıp sadece internet üzerinden satış yapan 'online perakende'nin yüzde 33, hem internet üzerinden hem de fiziksel kanallardan satış yapan 'çok kanallı perakende'nin yüzde 30, 'online bahis'in yüzde 24, 'tatil ve seyahat'in yüzde 13 büyüme gösterdiğini görüyoruz."