Kartallar Damper, kapasitesini yüzde 15 artırmayı hedefliyor

Ürünlerini Orta Asya’dan Afrika'ya kadar altı ülkeye ihraç ettiklerinin bilgisini veren Kartallar Damper Genel Müdürü Ömer Kartal, 2017 yılında pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Ürün seğmentinde hafriyat damperi, kaya tipi damper, küvet tip damper ve kasa tipi damper ile küvet tip dorse, kapaklı tip dorse, kuru yük dorse ve taşıyıcı konteyner bulunan Kartallar Damper, Kayseri OSB’de faaliyetlerini sürdürüyor. Ürünlerini Orta Asya’dan Afrika'ya kadar altı ülkeye ihraç ettiklerinin bilgisini veren Kartallar Damper Genel Müdürü Ömer Kartal, 2017 yılında pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. 2016 yılında 327 adet araç üstü damper ve 60 adet dorse üretimi gerçekleştirerek ürünlerinin yüzde 20'sini ihraç ettiklerini belirten Kartal, 2017 yılında yüzde 15 kapasite artışı hedeflediklerini açıkladı.

Üretimlerini Kayseri OSB'de 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 13 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştiren Kartallar Damper, yılda 400 adet araç üstü damper, 75 adet dorse ve 5 bin ton metal işleme kapasitesine sahip. Yenilikçi ürün ve hizmetler ortaya koyarak müşterilerine hızlı ve etkin çözümleri sunmak için çalıştıklarını dile getiren Ömer Kartal , büyümenin en önemli anahtarlarından birinin ürün portföylerinin genişletilmesi olduğuna dikkat çekti. 2017 yılında gerçekleştirdikleri ve halen devam eden Ar-Ge çalışmalarının sonucunda üretim kapasitesini artıracaklarının bilgisini veren Kartal, global pazarlarda büyümek için fuarlara katıldıklarını dile getirdi.

Kartal, “Yurt içi ve dışı pazarlarda küvet tip damper, kaya tipi damperlerimiz, dorse grubunda küvet tipi dorselerimiz müşterilerimiz tarafından daha çok talep görüyor. Ayrıca, ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan sonra yabancı müşterilerin ülkemize bakış açısı değiştiği için firma olarak 2016 yılında daha çok mevcut müşteri ve pazar oranımızı korumaya çalıştık" dedi.

İlk olarak 1985 yılında Kayseri’nin yeni sanayi bölgesinde 300 metrekarelik alanda faaliyete başladıklarını dile getiren Ömer Kartal, araç üstü ekipman üretim ve geliştirmede 32 yılllık deneyim ile çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir