'MX-5'i sürücüye giydirip adeta Nirvana'ya ulaştık'

Mazda CX-5 ve MX-5 RF, Türkiye'de satışa sunuldu. Nurkan Yurdakul, “Sürücü-araç bütünlüğünde adeta Nirvana'ya ulaştık. Araca binmiyorsunuz, aracı giyiyorsunuz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aysel YÜCEL

Mazda’nın 'Hareketin Ruhu' felsefesinin son meyveleri olan CX-5 ve MX-5 RF, Türkiye'de satışa sunuldu. Araçların lansmanı geçtiğimiz hafta İzmir-Çeşme-Sakız Adası üçgeninde gerçekleşti. Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, iki modelde de görsel kirliliğe neden olan tüm detayların kaldırıldığını vurguladı. Araçlarda sürücü-araç bütünlüğü en üst seviyeye çıkartıldı. Yurdakul, “Yeni MX-5 RF modelinde sürücü-araç bütünlüğünde adeta Nirvana'ya ulaştık. Araca binmiyorsunuz, aracı giyiyorsunuz” dedi.

Yeni CX-5 modelinin, Mazda bünyesinde bir devrim sayılan SKYACTIV teknolojisine sahip ilk modeli olduğunun altını çizen Yurdakul, modelin 120 ülkede 1.5 milyon adetlik satışa ulaştığını hatırlattı. Yurdakul, “Mazda’nın Jinba Ittai, “sürücü- araç bütünlüğü” anlayışının etkinliğini kanıtlayan ve insan merkezli tasarım ve mühendislik felsefesinin ürünü olan CX-5, sadece dinamik tasarımı ve heyecan verici sürüş performansı ile değil, aynı zamanda şirketin yıllık satışlarının yaklaşık yüzde 25'ini oluşturmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Tamamen yenilenmiş Mazda CX-5’in bu başarısının altında, Mazda’nın benzersiz tasarım yaklaşımı ve kapsamlı SKYACTIV teknolojileriyle her noktası yenilerek, SUV müşterileri için yeni bir sürüş zevki sunan şık, ilham verici ayrıca, akıllı bir modelin oluşturulması hikayesi yatıyor” dedi.

90 adet satmayı hedefliyor

Mazda CX-5 Türkiye’de tek motor seçeneği ile satılacak. SKYACTIV-G 2.0 teknolojisine sahip 160 beygir gücündeki otomobil, sürekli dört çeker modunda çalışıyor. 6 ileri şanzımanla sunulan CX-5, 183 bin 552 liradan satılacak. İlk kez 2012'de satışa sunulan CX-5 modelinin Türkiye’de 861 adet satıldığını belirten Nurkan Yurdakul, vergi dilimi nedeniyle bu yıl içindeki satış hedeflerini 90 adet olarak açıkladı. Yurdakul, “Ancak bu sayı artabilir” dedi.

Araçta, NVH minimize edilmiş. Düşük frekanslı yol gürültüsü ile yüksek frekanslı rüzgar ve lastik sesinin önemli ölçüde azaltılmış. Tamamen yeni CX-5’in SKYACTIV- Gövde teknolojisinde, önceki modellere kıyasla kaportanın burulma direnci %15 artırılmış ve direksiyon hareketlerine verilen tepki süresini azaltılmış. Yurdakul, “Tamamen yeni CX-5’in SKYACTIV-Şasi teknolojisine sahip direksiyon, süspansiyon ve fren sistemleri daha hassas bir hale getirildi, oldukça konforlu bir sürüş sunan CX-5’in yol tutuş dengesi geliştirildi. SKYACTIV-Araç Dinamikleri teknolojilerinden olan G-Vectoring Control teknolojisi ile donatılan CX-5, her zamankinden daha konforlu, hassas ve tepki gücü yüksek bir yapıya kavuştu” dedi.

Avrupa ile aynı anda Türkiye'de

Avrupa ile aynı dönemde Türkiye'de satışa sunulan Mazda MX-5 RF yumuşak tavan konseptine tereddütlü yaklaşan tüketicileri hedefliyor. Yurdakul, ‘Sürücü-araç bütünlüğünde adeta Nirvana'ya ulaştık’ dediği MX-5 RF’de 2017 satış hedeflerini 50 olarak açıkladı. Yurdakul, “Mazda MX-5 RF, yumuşak tavanlı bir otomobil almaktan çekinen, aklında spor bir otomobil olmayanların Jinba Ittai keyfi ne ulaşabilmeleri için mühendislerimiz tarafından üretildi” dedi. Türkiye’de 1.5 (131 PS) ve 2.0 litrelik SKY-G (160 PS) olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak MX-5 RF’in satış fiyatları şöyle: 1.5 SKY-G Motion 138 bin 282 TL, 1.5 SKY-G Power Sense 150 bin 868 TL, 2.0 SKY-G Power Sense 190 bin 308 TL.