Otomotiv sektörü başarılı bir yıl geçirdi

Tofaş CEO'su Eroldu, "Otomotiv sektörü, iç ve dış kaynaklı gelişmelere bağlı olarak yaşadığı tüm belirsizliklere rağmen, üretim, satış ve ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdi" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, otomotiv sektörünün, tüm belirsizliklere rağmen, üretim, satışlar ve ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğini belirterek, "Bu yıl, 1,5 milyar dolara ulaşacak olan yeni ürün yatırımlarımızın sonuçlarını daha iyi görmeye başlayacağımız bir yıl olacak" dedi. 

AA muhabirine geçtiğimiz seneyi değerlendiren ve 2016'ya ilişkin beklentilerini paylaşan Eroldu, bu yıl yerli üretim satışlarını daha da artırarak Türkiye için değer ve istihdam yaratmayı, sanayi üretiminin büyümesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini anlattı. 

Eroldu, 2015'in Tofaş açısından hem çok yoğun hem de başarılı geçtiğini aktararak, üretim, satış ve ihracat alanlarında başarılı olduklarını, ayrıca ürün hatlarında gerçekleşen ve gerçekleşmekte olan yeniliklerin de uzun vadede daha önemli başarıların habercisi olduğunu ifade etti. 

Otomotiv sektörünün, iç ve dış kaynaklı gelişmelere bağlı olarak yaşadığı tüm belirsizliklere rağmen, üretim, satış ve ihracat açısından başarılı bir yıl geçirdiğine işaret eden Eroldu, "Tofaş ise yılın ilk 9 ayında, üretim ve ihracatta sektör büyümesinin üzerinde bir başarı gerçekleştirdi. Üretimimiz yaklaşık yüzde 26 arttı ve 196 bin adet ile Türkiye'deki toplam üretimin yüzde 20'sini, toplam ihracatın ise yüzde 18'ini gerçekleştirdik. Tofaş'ın ihracat hacmi bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 126 bine yükseldi" diye konuştu. 

Eroldu, 2015'in Tofaş için ürün yenilikleri açısından önemli bir yıl olduğunu vurgulayarak, "Bu yıl, 2014'te başlamış olduğumuz ve 1,5 milyar dolara ulaşacak olan yeni ürün yatırımlarımızın sonuçlarını daha iyi görmeye başlayacağımız bir yıl olacak" bilgisini verdi. 

Yeni nesil Fiat Doblo ve bu yıl güncellenecek Fiat Fiorino'nun Türkiye ve ihraç pazarlarındaki başarılarının devam edeceğini dile getiren Eroldu, şunları kaydetti: 

"Esas gücümüz, Fiat Egea ile gelecek. Sedan pazarında Egea etkisini tam olarak göstermeye başlayacak. Ayrıca yıl içinde ailenin diğer üyeleri olan HB ve SW modellerinin de pazara sunulmasıyla, binek araç pazarında Fiat varlığı güçlü bir şekilde hissedilecek. Egea ailesi üretim ve ihracat adetlerimizi farklı bir boyuta taşıyacak. Üretimi karşılayabilmek için üçlü vardiyaya geçerek, doğrudan ve dolaylı istihdama olan katkımızı da artıracağız. Bu yıl pazarın 2015 yılı rakamları seviyesinde olacağını öngörüyoruz. Sektör açısından önemli olan otomobil pazarının 900 binin üzerinde seyretmesi olacak."