Otomotiv yan sanayinin yeni hedefi, Güney Amerika

OİB Yönetim Kurulu Üyesi Kabatepe, "Yan sanayimizin önemini biliyoruz ve yeni hedef pazarı olarak Güney Amerika'ya odaklanıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kabatepe, otomotiv yan sanayinin yeni hedef pazar olarak Güney Amerika'ya odaklandığını bildirdi.  

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen "Automec Pesados Comerciais 2014 Fuarı"na 22 firma ile katılan OİB, burada Çin'in ardından en büyük milli katılım sağlayan ülke oldu.

Fuarda Türk heyetine başkanlık eden OİB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kabatepe, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde otomotiv endüstrisi ana ve yan sanayisini dünyanın her yerinde müşterileriyle buluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Kabatepe, yan sanayi açısından fuarların önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:  

"Ülkemiz ekonomisinin gelişimine lokomotif olan otomotiv endüstrisinin toplam ihracatında yılın ilk çeyreğinde yüzde 48 gibi rekor bir orana ulaşan yan sanayimiz için yurt dışı temasları büyük fırsatlar oluşturuyor. Biz de OİB olarak onların önünü açmak istiyoruz. Faaliyetlerimizle 2023 hedefine ulaşma yolunda yan sanayimizin globalleşmesinin önemini biliyoruz. Yan sanayicilerimiz Türkiye'nin yeni hedef pazarı haline gelen Güney Amerika kıtasından birçok müşteriyle bir araya gelme fırsatı bulduğu bu fuarın ihracat hedeflerimize ulaşma yönünde önemli bir adım olacaktır. Yan sanayimizin önemini biliyoruz ve yeni hedef pazarı olarak Güney Amerika'ya odaklanıyoruz."

OİB tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Türk milli katılımı organizasyonu kapsamında, 22 yan sanayi firması fuardaki 650 metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi. Çin, İtalya ve Arjantin'in de milli katılımla yer aldığı fuarda yüzde 30'u uluslararası olmak üzere 550 firma yer aldı. Almanya, Hong Kong, Hindistan, Güney Kore, Malezya, ABD, Tayvan, Uruguay gibi ülkelerin firmalarının katıldığı fuarı, toplam 30 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir