Otomotivciler acil önlem istiyor

Türkiye’nin otomotiv sektöründe çok önemli büyüklüğe geldiğine işaret eden sektör temsilcileri, sektörün desteklenmesi ve önünün daha da açılarak büyümesi için politikalar geliştirilmesini istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN
 
BURSA-Bursa Otoshow Fuarı’nda bir araya gelen sektör dinamikleri, sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce, sektörün uzun bir bekleyişin ardından geçen yıl iç pazarda 1 milyon adetlere ulaştığını anımsatarak, “Yılın son iki ayı içindeyiz. Daha pozitif hava var. Tahminimiz geçen seneki iç pazar adetlerinden çok farklı olmayacağı, 950 bin ile 1 milyon adet arasında satışla yılı kapatacağız yönünde” dedi.

İhracat tarafında ise tablonun daha iyi olduğunu belirten Erce, “Avrupa’daki olumlu gelişmelere paralel olarak geçen yıl 992 bin ile kapatmış olduğumuz ihracat adedinin 1 milyon 100 binlere ulaşmasını bekliyoruz. Buna paralel olarak geçen yıl 1 milyon 350 bin olan üretim adedi 1,5 milyona ulaşacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

2017 yılında belirsizliklerin yurt içi ve yurt dışı kaynaklı daha fazla olacağı öngörüsünde bulunan Erce, “Amerika ve Avrupa’daki para politikalarının yanı sıra Türkiye Merkez Bankası’nın uygulayacağı para politikası ile cari açıktaki gelişim önemli dinamikler olarak karşımıza çıkıyor. Tahminimiz 2017’nin 2016’dan çok farklı olmayacağı yönünde” ifadesini kullandı.
 
“Vergi oranlarını artıracak bir şey yapılmamalı”

Erce, Türkiye’nin otomotiv sektöründe çok önemli konumda olduğuna dikkati çekerek, dünya pazarında 17’nci sırada yer aldığını, Avrupa’da ise 6’ncı büyük pazar olduğunu vurguladı. Aynı zamanda dünyanın en büyük 15’inci, Avrupa’nın da 5’inci üreticisi olduğunu söyleyen Erce, Avrupa’ya en çok ihracat yapan ülkeler arasında ise birinci sırada bulunduğunu vurguladı. “Türkiye otomotiv sektöründe çok önemli büyüklüğe geldi” diyen Erce, “500 binin üzerinde de istihdam sağlıyor. Bu çarpan etkisiyle milyonlara ulaşıyor. Potansiyeli çok büyük olan sektörün desteklenmesi ve önünün daha da açılarak büyümesine hizmet edecek politikaların geliştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Gündemde olan ÖTV taslağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erce, şunları kaydetti:

“Türkiye’de otomotiv sektörü üzerindeki vergiler zaten çok fazla. Bu vergi oranlarını artıracak bir şey yapmamak daha doğru olacak. Türkiye geçen yıl yüzde 4 büyüdü. Bunun 1,5-2 puanı otomotivden geldi. Sektörün hızının kesilmemesi gerekiyor. Bir sistem değişikliği söz konusu ise bunu sektörle yan yana gelerek değerlendirmek daha doğru olur. ÖTV taslağı gördüğümüz kadarıyla şu an motor hacmine, hibrit ve elektrikli araçlarda motor gücüne, kilovata göre yapılan vergilendirmenin birden fazla parametreyle yapılmasını içeriyor. Ancak ne şekilde dizayn edileceği belli değil. Sistem değişikliği için geçiş sürecinin de tanımlanması lazım.”
 
Yaşlı araç parkı “kanayan yara” haline geldi

Türkiye otomotiv sektörü açısından en önemli problemin yaşlı araç parkı olduğunun altını çizen Erce, bunun “kanayan yara” haline geldiğini savundu. 15 milyon aracın 3,5 milyonunun 20 yaş üzerinde olduğunu söyleyen Erce, “4 araçtan 1’i 20 yaşın üzerinde. Yaşlı araç parkının yenilenmesine hizmet edecek teşvik ve politikalara ihtiyaç var. Böylece başta trafik kazaları olmak üzere verimsiz akaryakıt kullanımı, çevre kirliliği gibi komplikasyonlar da minimuma inecektir” dedi.
 
Fiat, Bursa’da satışlarını yüzde 50 artırdı

Fiat’ın son bir yılda ürün gamını genişlettiğini anımsatan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, bu heyecanı paylaşmak için Bursa Otoshow Fuarı’nda yerlerini aldıklarını söyledi. “Bu yıl satışlarımızı Bursa’da yüzde 50 artırdık” diyen Aytaç, sektöre yönelik şu değerlendirmelerde bulundu: “Tüm yapılacak uygulamalarda pazarın gelişmesi için üretim, ihracat, iç pazar dengesinin güçlü olması gerekiyor. ÖTV taslağının ise netleşmesini bekliyoruz.” 

Lexus marka tanıtımına odaklandı

Türkiye pazarına Mart 2016'da İstanbul’da açtığı showroomu ile giriş yapan Lexus’un Türkiye Direktörü Selim Okutur, “Bu yıl Türkiye’de birçok olumsuzluk yaşandığı için sektör için iyi olmadı. Pazarın 2017’de de bu yıla benzer gerçekleşmesini bekliyoruz. Vergi sisteminin değişmesine olumlu bakıyoruz. Ülkenin menfaatlerini gözeten, petrol tüketimini azaltan, verimli, insan sağlığına zarar vermeyen ve çevreci otomobili destekleyen vergi sistemi olmasını umuyoruz” dedi.

Ford, 30 bin adetlik satışı zorlayacak

Bursa Otoshow Fuarı’na Mustang, Edge, Focus ST-Line, Yeni Ranger’ın yanı sıra Ford Mondeo ve Kuga ile katılan Ford Otosan’ın Binek Araçlar Satış Müdürü Güven Şensoy, son iki ayın otomotiv sektörünün en kıymetli dönemi olduğu vurguladı. Şensoy, “Yıl sonuna kadar toplamda 30 bin adetlik satışı zorlayacağız. Geçen yıla göre toplama baktığımızda daha geride kapatıyoruz. Ürün bazında binekte biraz gerilemiş durumdayız ama ticari üründe geçen yıldan daha iyi adetlerdeyiz” dedi.
 
Honda, satışlarda yüzde 25 artış öngörüyor

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, satışlarını bu yıl geçen yıla oranla yüzde 25 artıracaklarını belirterek, “20 bin adedin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bunda Türkiye’de üretilen yeni Honda Civic’in etkisi çok büyük. Yine aynı şekilde 2017 içinde de yüzde 25 oranında artış öngörüyoruz” dedi.
 
Toyota C-HR Türkiye’de ilk kez Bursa Otoshow’da

Toyota C-HR’ın Türkiye’de düzenlenen bir fuara ilk kez Bursa Otoshow’da katıldığını söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, özellikle hibrit versiyona da sahip Toyota C-HR’ın son ÖTV düzenlemesinden sonra dizel otomobillerden daha ekonomik fiyatlarla 15 Kasım’dan itibaren satışa sunulduğunu belirtti. Bozkurt, “Toyota C-HR için 2016 sonuna kadar 2 bin 650 adetlik kısıtlı sayıda satış planımız var. Bu modelimiz özellikle 2017 yılı hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı yapacaktır. Gelecek yıl yalnızca Toyota C-HR’ın 10 bin adet bandında bir satış gerçekleştirmesini bekliyoruz”dedi.