"Yasak ülke genelinde uygulanmalı"

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, emniyet kemeri uyarı sesini susturan aparatlara gelen yasağın ülke genelinde uygulanması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Erzincan Valiliği'nin, emniyet kemeri ikaz sistemi bulunan araçlarda uyarı sesini susturmak amacıyla takılan aparatların kentte satışının ve kullanımının yasaklanmasına ilişkin yayınladığı genelgeyi olumlu bulduklarını bildirdi. Apaydın, "Kararın ülke genelinde uygulanmaya konulması ile yaşanan trafik kazalarındaki ölüm oranları daha da azalacaktır" dedi. 

Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, emniyet kemerlerine takılan susturucu aparatların satışının, kullanımını ve araçta bulundurulmasının sadece Erzincan'da değil ülke genelinde yasak olması gerektiğini kaydetti. 

İnsan hayatını kurtarması için yapılan bir ürünün bu şekilde amacı dışında kullanılmasını önermedikleri gibi, söz konusu yasağın ülke genelinde uygulanması taraftarı olduklarını bildiren Apaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Emniyet kemeri kaza halinde hayat kurtarmak için geliştirilmiş önemli bir araçtır. Hatta birçok kazada hayat kurtardığı da bilinmektedir. Emniyet kemerinin hayat kurtardığı bu kadar bilinirken böyle bir aparatın yalnız başına piyasaya sürülmesini uygun bulmuyoruz. Erzincan Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa alınan bu kararın ülke genelinde uygulamaya konulması daha uygun olacaktır. Kararın ülke genelinde uygulanmaya konulması ile yaşanan trafik kazalarındaki ölüm oranları daha da azalacaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir