Son modelleri ile 64 marka Otoshow’da

Türkiye’nin otomotiv üretim merkezlerinden Bursa, pazarlamada da atakta. Bu yıl 8’inci kez düzenlenecek olan Bursa Otoshow’da, son modeller otomotiv tutkunları ile buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA - Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) işbirliğiyle düzenlenen “Bursa 8. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı (Bursa Otoshow 2013)”, özel davetliler ve basın mensupları için kapılarını açtı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, “Otomotiv sektörünün üssü olarak kabul edilen Bursa, gerek ana sanayi üretim kapasitesi, gerekse yan sanayi açısından sektörde lokomotif bir şehir niteliğini taşımaktadır. Bu bakımdan Bursa’da otomotiv sektörüne yönelik düzenlenen Otoshow Fuarı’nın önemi daha da artmaktadır” dedi.Erce, 2013 Eylül sonu itibariyle otomobil pazarının yüzde 19 arttığını; ancak hafif ticari araç pazarının yüzde 11 azaldığını vurguladı. Erce, “Şu anki göstergeler ile 2013 yılı otomotiv sektörü toplam pazarının 820-860 bin adet aralığında gerçekleşeceğini öngörmekteyiz” dedi. Hayri Erce, şöyle devam etti: “Sektörümüzde 2011 yılında otomotivde ulaşılan rekor adetlerin ardından, 2012 yılını 818 bin adetlik bir iç pazar, 1 milyon 73 bin adet üretim, 730 bin adet taşıt ihracatı ile tamamlarken, toplam sektör ihracatının değeri de yaklaşık 19 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Otomotiv sektörü 2013’ün ilk dokuz ayını da oldukça başarılı bir sonuçla, yaklaşık yüzde 10’luk artışla kapattı. Yılın ilk yarısında ülkemizin ekonomi gündeminde, kredi kuruluşlarının not artırımları ve TCMB’nin faiz indirimleri bulunuyordu. Düşük faiz ortamı ve buna ek olarak tüketici güven endekslerindeki toparlanma, haziran ayına kadar devam etti.”

Türkiye’deki yaşlı araç parkına da dikkat çeken Erce, “Çevreye de kamu sağlığına da olumsuz etkileri söz konusu. 2012 yıl sonu verilerine göre araç parkımızın yüzde 32’si 16 yaşın, yüzde 21’i ise 20 yaşın üstündeki araçlardan oluşuyor. Dolayısıyla vakit kaybetmeden parkımızı gençleştirmeye ve yenileştirmeye hizmet edecek politikaların geliştirilmesi artık çok büyük bir ihtiyaç teşkil etmektedir” şeklinde konuştu.

35 bin liraya da 1 milyona araç var

Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de katıldı. Konuşmaların ardından davetliler, araçların sergilendiği stantları gezdi. 64 markanın yer aldığı fuarda, farklı segmentlerde, fiyatları 35 bin ila 1 milyon lira arasında değişen 200’e yakın araç boy gösteriyor. İki yılda bir organize edilen ve 2011 yılında 122 bin 490 kişi tarafından ziyaret edilen fuarı bu yıl 150 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar, 5-9 Kasım’da 11.00-22.00, 10 Kasım’da ise 11.00-21.00 saatlerinde gezilebilecek fuara giriş için ziyaretçiler hafta içi 7.5; hafta sonu ise 10 lira ödeyecek.

Türkiye’de bir tane satılacak Porsche ilk kez Bursa’da

300 metrekarelik alanda 4 aracıyla otomobil tutkunlarının karşısına çıktıklarını söyleyen Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Oğul, 911 modelinin 50’nci yılına özel üretilen 911 serisinin Türkiye’de ilk kez Bursa OtoShow 2013’te sergilendiğini vurguladı. Oğul, toplamda 911 adet üretilen ve Türkiye’de yalnızca 1 adet satılacak olan aracın liste fiyatının 387 bin euro olduğunu söyledi. Aracın özelliklerinden bahseden Oğul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Carrera S üzerine kurulmuş araç 430 beygir gücünde” diye konuştu.

Toyota 2014’te 50 bin araç satışı ile rekorunu tazeleyecek

Dünyanın en çok satılan otomobili unvanına sahip olduklarını savunan Toyota Türkiye Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, Türkiye’de üretilen Yeni Corolla’nın Bursalılarla ilk kez bu fuarda buluştuğunu söyledi. Ergun ayrıca, Yaris Hybrid, Hilux, GT86, Auris, RAV4 ve Verso modellerin de ziyaretçilerin beğenisine sunulduğunu ifade ederek, “400 metrekareyi aşkın stantta 7 modelimizi görücüye çıkardık. Ziyaretçilerimiz Toyota’nın yeni dizaynını direkt görecekler. Ziyaretçilerimize test sürüşü imkanı sunamasak da, GT86 modelimizin simülatörünü getirdik. Bu yıl, 40 bin 58 adet satış rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Bu sene geçen yıla göre daha büyük bir pazar bekliyoruz. Önümüzdeki yılda 50 bin adetlerde satış ile rekoru tazelemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ford Otosan yılı lider kapatmayı hedefliyor

Ford Otosan Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, Bursa bayileri olan Otokoç, Arkas, Sönmez Koç ve Şentürkler Otomotiv’i temsil ettiği fuarda, ürün yelpazesinde olan tüm araçları sergilediklerini söyledi. Toplamda 9 araç ile stantta olduklarını kaydeden Yücetürk, 2013 yılının sektörde bir büyüme yaşanan yıl olduğunu ifade etti. Bursa’nın İstanbul’dan sonra en büyük pazar payına sahip illerden biri olduğunu kaydeden Yücetürk, yıl sonu hedeflerinin önceki yıllarda olduğu gibi lider kapatmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Chevrolet avantajlarını sürdürüyor

Chevrolet avantajları kasım ayında da hız kesmeden devam ediyor. Dinamik tasarımı, geniş iç mekanı ve zengin ekipman seviyesiyle sınıfının en beğenilen modellerinden biri olan Cruze Sedan ve Cruze Hatchback modellerini kasım ayı boyunca 8.000 TL indirimle satışa sunan Chevrolet, ürün gamının amiral gemisi Captiva’da ise 8.560 TL’ye varan indirim uyguluyor. Minik sınıftaki temsilcisi Spark için 1.225 TL kasım ayı avantajı sunan Chevrolet, Aveo Sedan’ın benzinli otomatik versiyonunda 3.940 TL ve dizel versiyonda ise 2.500 TL indirim uyguluyor.

Citroen, 7 kişilik modelini tanıtıyor

10 farklı model ile Citroen markasını görücüye çıkardıklarını ifade eden Bayraktarlar Otomotiv Şube Müdür Deniz Karaoğlu, Bursa’da ilk kez Citroen C 4 Picasso modelini sergilediklerini söyledi. Karaoğlu, “7 kişilik Picasso, önceki Picasso’dan çok daha farklı. Vites geçişlerini son derece az hissettiren şanzımanı var. Kullanıcısı yol sesi ve rüzgar sesi almıyor. Birçok bağlantı sistemi standart. Bagajda bulunan 2 tane çıkarılabilir koltuk ile 7 kişilik olabiliyor.  3 farklı şekilde park etme özelliği ile parktan çıkabilme özellikleriyle de oldukça dikkat çekiyor” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir