“Trafik derdi bitiyor, hayat kaliteniz artıyor”

Motul Türkiye Pazarlama Müdürü Mert Ağacan, motosiklet kullanımının hayat kalitesini artırdığını söylüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Motosikleti hayatına sokarak trafik derdinden kurtulan Motul Türkiye Pazarlama Müdürü Mert Ağacan, “Özellikle trafikte çok zaman kaybeden insanlara kesinlikle öneriyorum, hayat kaliteleri artacak” diyor. Ağacan için motoru, sadece bir ulaşım aracı değil, tutku ve özgürlüğün de simgesi...

- Nasıl tanıştınız? Tarzınız?

7 yıl önce ilk motorumu aldım, ardından çeşitli motorlarım oldu ve motorumun olmadığı sürelerde mutlaka eğitimlere katılarak uzak kalmamaya çalıştım. Motosiklet ile tanışmam aslında çoğumuz gibi artçı olarak; harika bir deneyimdi. En son motosikletimi trafik derdinden kurtulmak için aldım. Özellikle trafikte çok zaman kaybeden insanlara kesinlikle öneriyorum, hayat kaliteleri artacak. Şu anda şehir içi kullanımı için çok uygun olduğunu düşündüğüm Yamaha Xmax – 250 scooter kullanıyorum. Ayrıca vakit buldukça off road - 2 zamanlı motorlar kullanmaya çalışıyorum. Yol dışında, ormanda, dağda motor kullanmak ayrı keyif.

- Size hissettirdiği duygular?

Motosiklet vazgeçemediğim bir tutku diyebiliriz, birçoğu için olduğu gibi benim için de özgürlük hissinin ifadesi. Bu hissi paylaşan insanlarla birlikte zaman geçirmek ise çok daha keyifli. Dolayısı ile tutku, özgürlük ve birliktelik diyebilirim.

- Neden yaygınlaşamıyor?

Bence motosiklet kullanımının az olması bir “araç” olarak algılanmaması ve tehlikeli olarak değerlendirilmesinden kaynaklanıyor. Tabii ki inanılmaz yüksek vergiler ve para birimimizin değersizliği yüzünden zor erişilir olması da cabası. Motosikletin kendisinden ziyade tehlikeyi insanlar oluşturuyor. Evet, motosiklet kullanmak bir risk. Bu riski azaltmak için çeşitli reçeteler de yazılabilir: Hakimiyet eğitimleri, doğru ekipman, farkındalık artırıcı eğitimler.

- Kalitesiz yağ kullanımının zararları neler?

Konu ister otomobiliniz, ister motosikletiniz olsun doğru ürünler ile zamanında yapılan bakımlarla hem kendinizi hem de aracınızı koruyabilirsiniz. Burada, risk değerlendirmeniz devreye giriyor, çok önemli olan motor yağının yanında hayati olan fren hidrolikleri, amortisör sıvıları, zincir yağı gibi birçok önemli ve gerekli bakim ürünlerinin de doğru seçilmesi gerekiyor.

- Trafiktekilere önerileriniz?

Trafikte motosiklet dışında araç kullananlara bir kez olsun iki tekerin tadına bakmalarını öneriyorum. Sadece yollarda değil kapalı alanlarda, pistlerde ve doğada motosikleti deneyebilirler. Uzun yıllardır otomobil kullanan biri olarak, motosiklet kullanımım sonrası trafik okuma becerim ve risk okuma kabiliyetim çok gelişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir