'Trafik sigortası primleri hızla düşecek'

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Kasap, poliçe fiyatlarının acenteleri de tehdit ettiğini belirterek, 'Yapılacak düzenlemeyle trafik sigortası primlerinin hızla düşmesini bekliyoruz' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, yazılı açıklamasında trafik sigortası primlerindeki artışa dikkati çekti. 

Karayolları Trafik Kanununda yapılacak düzenleme ile trafik sigortası primlerinin hızla düşmesini beklediklerini vurgulayan Kasap, bu gerçekleşmezse sorunun çözümü için tarife seçeneğinin (fiyatların devlet tarafından belirlenmesi) masaya getirilmesinin faydalı olabileceğini aktardı.

Kasap, son dönemde trafik sigortasındaki prim artışını endişe ile izlediklerini işaret ederek, "Aracı olan herkes kanunen trafik sigortası yaptırmak zorunda. Ancak son dönemde çok yüksek poliçe fiyatları ile karşı karşıyayız. Öyle ki insanlar sigortalarını yaptıramaz hale geldi" ifadelerini kullandı.

'Poliçe fiyatları acenteleri tehdit ediyor'

Türkiye'de düzenlenen her 100 trafik sigortasının 93'ünün acenteler tarafından satıldığını bildiren Kasap, şu bilgileri verdi:

"Son dönemdeki poliçe fiyatları, biz acentelerin varlığını tehdit ediyor. Sadece yüksek fiyatlar değil, fiyat dalgalanmaları da bizim için büyük problem. Örneğin, hiç kazası olmamış bir vatandaşın 2015 yılı poliçe fiyatı 300 lira iken, 2016'da bu fiyat en az 650 lira. Vatandaşa bu artışın nedenini açıklayamıyoruz. Ayrıca, fiyat farkları da sektöre ve bize olan güveni yok etti."

Kasap, fiyatların makul seviyelere gelerek, piyasanın toparlanması ve insanların sektöre olan güveninin yeniden tesis edilebilmesini teminen, kısa süreliğine de olsa tarife uygulamasına dönülmesi konusunda tüm sektör paydaşlarının ortak çalışma yapması gerektiği belirterek, suistimallerin engellenmesi, kapanma tehlikesi ile karşı karşıya olan sigorta acentelerinin korunması için taban acente komisyonunun da devlet tarafından belirlenmesi önerisinde bulundu.