Avivasa, 2016 hedeflerini açıkladı

AvivaSA Emeklilik ve Hayat üst yönetimi, Antalya'da düzenlediği 2016 Satış Vizyon Toplantısı'nda finansal danışmanlar, acenteler ve önde gelen iş ortaklarıyla 2015 yılı değerlendirmelerini ve 2016 hedeflerini paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, "Sabancı Grubu olarak uzun vadeli bakış açısıyla Türkiye'nin potansiyeline inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Şirket açıklamasına göre, AvivaSA Emeklilik ve Hayat üst yönetimi, Antalya'da düzenlediği 2016 Satış Vizyon Toplantısı'nda finansal danışmanlar, acenteler ve önde gelen iş ortaklarıyla 2015 yılı değerlendirmelerini ve 2016 hedeflerini paylaştı.

Toplantıda konuşan Dinçer, sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın 2015'i zor bir yıl olarak geride bıraktığını belirtti. Dinçer, şunları kaydetti:

"Bu zorluklar karşısında Türkiye ekonomisinin yakaladığı yüzde 4 büyümeyi 2016 yılında da sürdüreceğini öngörüyoruz. Sabancı Grubu olarak uzun vadeli bakış açısıyla Türkiye'nin potansiyeline inanıyoruz. 10 yılda 10 kat büyümesi öngörülen emeklilik ve sigorta sektöründe AvivaSA, pazar payını koruyarak liderliğini sürdürecek.

AvivaSA'nın geçmişiyle gurur duyuyor, uzun vadede büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. 2015'i başarıyla kapattık. BES'te fon büyüklüğünde liderliği yakaladık ve hayat sigortalarında önemli başarılar kaydettik. 2014'te halka açılan şirket 2015 sonunda 2 milyar TL piyasa değerine ulaştı. 2016 yılı için belirlediğimiz yüksek hedeflere de ulaşacağımıza inanıyorum."

"İnsanlara huzur, mutluluk, rahatlık ve güven götürüyoruz"

AvivaSA Üst Yöneticisi (CEO) Meral Eredenk Kurdaş da "Biz sadece poliçe satmıyor, insanlara geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak ve onları belirsizlik korkusundan kurtaracak huzur, mutluluk, rahatlık ve güven götürüyoruz" ifadesini kullandı.

Halka arzın ardından gelen ilk yıl olan 2015'te, Borsa İstanbul'da şirket değerlerinin ortalama yüzde 16 düştüğü bir ortamda, AvivaSA hisselerinin yılı yüzde 26 değer kazanarak kapattığını hatırlatan Kurdaş, şu açıklamalarda bulundu:

"BIST100 endeksine göre de yüzde 51 daha yüksek performans gösterdik. Acente kuruluş sayısında yüzde 126 büyüme sağlandı. Halihazırda devlet katkısı dahil 9 milyar TL'yi aşkın fon büyüklüğü ve yüzde 19,2 pazar payı ile lider konumda bulunan AvivaSA, 2016 yılında da aynı performansla 2 milyonun üzerinde müşterisine hizmet vermeye devam edecek."