Fitch: Hayatdışı sigorta pazarı büyüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye hayatdışı sigorta pazarında büyümenin devam ettiğini, Türkiye'nin deprem riskine açık olmasının afet riskinin yıldan yıla volatilite yaratabileceği anlamına gelse de karlılıkta iyileşme yönünde bir trend beklediğini belirtti.

Fitch tarafından yayımlanan raporda, Türkiye hayatdışı sigorta pazarının işleyişinde genç nüfusta sigorta ihtiyacına yönelik farkındalığın artmasının belirleyici olduğu belirtilerek, "Sektör aynı zamanda doğal afetlere karşı korunma için hükümetin daha büyük sigorta korunması girişimleri ve olumlu ekonomiden de yararlanıyor" denildi.

Türkiye'de hayatdışı toplam prim üretiminin yarısını oluşturan trafik sigortalarının son beş yıldır kar etmediği ifade edilen raporda, sigorta şirketlerinin kardan çok hacme odaklanmaları nedeniyle trafik sigortası fiyatlamasının oldukça rekabetçi olduğu belirtildi.

Raporda, "Mevcut fiyatlama seviyeleri sürdürülebilir değil ve artmak zorunda. Bunun sonucu olarak karlılık da iyileşecektir" denildi.

Fitch 7 Mart'ta Londra'da kredi notu güncellemesi konusun da bir brifing düzenleyecek.

Fitch, 5 Kasım'da Türkiye'nin kredi notunu BBB-'ye çıkararak yatırım yapılabilir seviyeye yükselten ilk kuruluş olmuştu.