Mali Sorumluluk Sigortası'nda limitler artırıldı

Mali Sorumluluk Sigortası'na ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle, vaka başına 400 bin TL olan üst tazminat limiti, riski yüksek cerrahi branşlarda 600 bin TL ve 800 bin TL'ye çıkartıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık Bakanlığı, Mali Sorumluluk Sigortası'na ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle, vaka başına 400 bin TL olan üst tazminat limitinin, özellikle riski yüksek cerrahi branşlarda 600 bin TL ve 800 bin TL'ye çıkartıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, hekimlerin tıbbi uygulamalar sırasında yaşadıkları çeşitli mesleki hatalar nedeniyle, haklarında açılan tazminat davalarında karşılaştıkları çok yüksek tutardaki mali riskler için 2010 yılında Mali Sorumluluk Sigortası uygulaması getirildiği anımsatıldı.

Söz konusu sigorta ile primlerin yüzde 50'sinin hekimler, kalan yüzde 50'sinin de kamu ya da özel işveren tarafından ödendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mali Sorumluluk Sigortasına ilişkin yeni bir takım düzenlemeler yapılarak, Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yayımlanan tebliğe göre, vaka başına olan 400 bin TL üst tazminat limiti, özellikle riski yüksek cerrahi branşlarda 600 bin TL ve 800 bin TL'ye çıkarılmıştır. Böylelikle hekimlerimizin 400 bin TL'yi aşan tazminat ödemelerinde limitler yüzde 50 ve yüzde 100 arttırılarak, mesleki mali sorumluluk sigorta güvencelerinin koruma düzeyi yükseltilmiştir.

Ayrıca, yıllık limit olan 1 milyon 800 bin TL de aynı şekilde üst limit olarak uygulanmaya devam edilecektir. Düzenlemede, ödenmekte olan primlere yönelik herhangi bir artış söz konusu değildir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir