Sektördeki ezberi bozacağız

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Deniz Kanijali, "En ucuz biziz ve ülkemizde sigortalılar sadece trafik ve kasko poliçesi yaptırır anlayışından uzak durmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL -  Güneş Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deniz Kanijali, 2012 yılının beklentileri doğrultusunda geçtiğini belirterek "Şirketimiz tarihi açısından önemli ve bizim açımızdan da son derece keyifli ve emek yoğun bir yıl yaşıyoruz ve sektördeki ezberleri bozabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Güneş Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deniz Kanijali, Güneş Sigorta'nın hedeflerine yönelik DÜNYA'ya açıklamalarda bulundu.

Güneş Sigorta gelenekleri olan, değerlerine bağlı ancak aynı zamanda değişim ve gelişimi kucaklamış bir şirket olduğunun altını çizen Deniz Kanijali; "Güneş Sigorta olarak bizde kendimizi, tıpkı yine kendi ülkemiz gibi potansiyellerinin farkında ve kendine artık çok daha fazla güvenen, inanan ve ezberleri bozabilecek güçte bir şirket olarak görüyoruz.

Bu yılın ilk yarısı için belirlediğimiz, odaklandığımız ve üzerinde çalıştığımız hedeflerimizi gerçekleştirdik. Acentelerimiz, yazılımını kendimizin yaptığı yeni bilgi işlem yapımıza yani ‘Pusula'ya' yüzde 100 geçmiş durumda. Amacımız hem doğru işi hem de işi doğru yapmak. Bu anlamda kendimizi devamlı gözden geçiriyor ve yeniliyoruz. Şirketimizde değişim bütün hızıyla devam ediyor.

Güneş Sigorta açısından 2012 yılını, bir önceki yıl sağladığımız başarılı sonuçları pekiştirecek kararları aldığımız ve hayata geçirdiğimiz aynı zamanda sürdürülebilirliğin şirketimiz açısından anlam ve değerini tanımlayarak, tüm süreçlerimize yansıtacak stratejilerin benimsendiği ve alt yapının oluşturulduğu bir yıl olarak tanımlayabiliriz. Kısaca şirketimiz tarihi açısından önemli bizim açımızdan da son derece keyifli ve emek yoğun bir yıl" diye konuştu.

Kısa vadeli ve en ucuz fiyat politikasında yokuz

Güneş Sigorta olarak pazarlama stratejilerini sorduğumuz Kanijali, stratejilerini yıllardır söylene gelen ve herkesin diline pelesenk olmuş "pasta küçük'' söylemleri üzerine kurmalarının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu durumda doğal olarak kendimize; madem pasta küçük, uluslararası sermaye neden bu ülkeye geliyor ve pozisyon alıyor diye de sormamız da gerekiyor. Biz potansiyeli görüyor ve ülkemiz insanın da eğer doğru strateji ve politikalar belirlenir ve uygulanır ise en az gelişmiş ülkeler insanı kadar sigorta bilinci ve farkındalığına kavuşacağına inanıyoruz.

Bu noktada artık en ucuz biziz ve/veya ülkemizde sigortalı sadece trafik ve kasko poliçesi yaptırır anlayışından uzak durmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Güneş Sigorta olarak bizim stratejimiz ve iş yapış şekillerimizde bu anlayışı göremezsiniz.

Biz her işe aynı fiyatı veren, en ucuz olma iddiasıyla şimdilik pazar payını arttıran, sıfıra yakın kâr marjı şirketi konumunda faaliyet gösteren şirketlerden olmayacağız. Verdiğimiz hizmetin, sunduğumuz faydanın gerek sigortalılarımız, gerek iş ortaklarımız gerek ise hissedarlarımız açısından sürdürülebilir olması stratejimizin en temel ve en kısa özetidir. Kısa vadeli en ucuz fiyat politikası ile sigortalılarımıza orta ve uzun vadede zarar verecek ve bir noktadan sonra kusura bakmayın biz bu işlerde artık yok'uz, kendinize başka bir sigorta şirketi bulun anlayış ve yaklaşımından uzak duruyoruz."

Pusula ile hedeflerimize hızla ilerliyoruz

Yeni teknolojik yatırımları olan Pusula'ya değinen Deniz Kanijali, "Bu gün itibarı ile acentelerimizin tamamını Pusula sistemimiz ile hizmet sağlar hale getirmiş bulunmaktayız. Geliştirdiğimiz bu yeni sistemle sektörün ötesine geçmeyi ve önümüzdeki 15 sene içerisinde sadece küçük modüler yenilemelerle teknolojik gelişmelere kolaylıkla adapte olmayı, sigortalılarımıza sunacağımız yeni ürün ve hizmetler ile sigorta sektörüne de öncülük etmeyi amaçladık.

Güneş Sigorta olarak kendi sistemini kendi kaynakları ile oluşturan ilk Türk sigorta şirketi olarak büyük bir gelişmeyi hayata geçirmiş ve bir ilke imza atmış bulunuyoruz. İşe başlarken gerek genel müdürümüz, gerek ise yönetim kurulumuzun bu konuda sergilediği vizyon ve cesaret de gerçekten tüm ekibimize, personelimize ve acentelerimize sirayet etti diyebilirim. Şu anda beklediğimizden çok daha az bir sapma ile ama eskisinden daha güçlü ve sağlam bir şekilde hedeflerimize doğru hızla ilerliyoruz" dedi.

Sektördeki satış ve pazarlama beklenen olgunlukta değil

Ülkemizde satış ve pazarlamanın özellikle de sigorta sektöründe henüz anlam, içerik, faaliyet ve politikaları açısından beklenen olgunluğa erişemediğini söyleyen Deniz Kanijali, "Güneş Sigorta olarak biz önümüzdeki beş yıl içinde ne yapacağımızı gayet net biliyoruz. Ancak sektörde beraber faaliyet gösterdiğimiz diğer şirketlerin sektörü ve şirketlerini geleceğe taşımak adına ne tür strateji ve politikalara sahip olduğunu da yaşayarak göreceğiz.

Günümüze gelince; fiyat rekabeti sarmalının bizi bir yere taşımadığı ve sektör dinamiklerini zayıflattığı gerçeğini kabul edecek yeni uygulamalarla, yeni yaklaşımlarla sigorta sektörüne artı değer katacak ve en önemlisi rekabetin dışında kalan gelişmelerin de taşıyıcısı olabilecek ekiplerin başarılı olabileceğini düşünüyoruz.

Sürdürülebilir olmayan hiçbir kazanımı başarı olarak kabul etmediğimiz takdirde, başarının ancak dürüst, insan odaklı kişi ve kurumlar tarafından elde edilebildiği gerçeğini görmek hiçte zor değil. Basiretli davranmayan, kişi ve kuruluşlar kısa süreli başarılar sağlasalar bile bunu sürdürecek dinamik, güç ve iradede olmadıkları için bir şekilde oyundan  çıkmaz zorunda kalacaklar. Ben sektörümüzde mesleğine, emeğine ve değerlerine sahip çıkacak çok sayıda yönetici olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir