Sigortada 'aile' öne çıktı

Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 41’inin, herhangi bir sigorta paketi satın alacağı zaman ilk temas noktası acenteler yerine aile ve diğer yakınlar oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dijital dönüşüm hizmeti veren CSC tarafından, Türkiye dahil 5 Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen "Dijital Sigorta Araştırması, 2016"nın sonuçları açıklandı.

Sigorta sektörüyle ilgili tüketici alışkanlıklarını ortaya koyan araştırmaya göre kendileri için doğru sigorta paketi arayanların yüzde 41'i önce aile ve yakınlarına danışırken, yüzde 33'ü de önce internette araştırma yapmayı tercih ediyor. Sadece yüzde 23'lük bir kesim ise kendisine uygun sigortayı bulmak için direkt olarak bir acenteye başvuruyor.

Ayrıca Türkiye'deki tüketicilerin sadece yüzde 24'ü bugüne dek online olarak sigorta poliçesi satın aldı. Almanya'da yüzde 49 olan bu oran, İtalya'da yüzde 44, Avusturya'da ise yüzde 23'te bulunuyor.

Güven oranı yüzde 57

Sonuçlarla ilgili yorum yapan ve Türkiye'deki tüketicilerin kişisel verilerinin güvenliğiyle ilgili soru işaretleri bulunduğunu belirten CSC Türkiye Genel Müdürü Alev Alp Esen, "Araştırmaya katılanların yüzde 57'si, 'Sigorta şirketinizin sahip olduğu kişisel bilgilerinizin güvende olduğunu düşünüyor musunuz' sorusuna 'Evet' yanıtını veriyor. İtalya'da yüzde 80'e kadar çıkan bu oran, Almanya, Avusturya, İsviçre'de yüzde 70'in üzerinde. Yine Türk tüketicilerin yüzde 64'ü, sigorta şirketlerinin kendilerine cazip teklifler sunabilmesi için, bilgilerinin daha aktif kullanılmasında sakınca olmadığını da belirtiyor." diye konuştu.