Trafik sigortası için önemli gün

Başbakan Yardımcısı Şimşek, zorunlu trafik sigortasında üst limit için gerekli çalışmaların bugün yapılacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek TRT Haber'in canlı yayınında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Trafik sigortası için piyasanın işleyişine müdahale etmek istemediklerini ancak sektörden direnç olduğunu ve buna mecbur kaldıklarını söyleyen Şimşek, "Geçici olarak üst limit getireceğiz" dedi.

Şimşek, "Konuya (sigorta) ilişkin çalışmaları bugün yapacağız" diye konuştu.

Mehmet Şimşek, daha önce yaptığı açıklamada, "Yapacağımız düzenleme sağlıklı olacak, geçici olmasını ümit ediyoruz. İnşallah, sektörün bu konudaki hassasiyetini de artırarak tekrar normalleşmeyi hedefliyoruz. Bu aşamada bizim bütün iyi niyetlerimize rağmen baktık ki bazı firmalar belirli branşlarda sigorta yapmaktan imtina ediyor, ceza verdik. Baktık o da çok etkili değil" şeklinde konuşmuştu.

'Enflasyondaki yükseliş kur ve gıdadan kaynaklanıyor'

"Enflasyonda hafif bir yükseliş var bu arzuladığımız bir şey değil" ifadesini kullanan Şimşek, "Bu durum kur ve gıdadan kaynaklanıyor. Türkiye'deki belirsizlikler ortadan kalkınca normalleşme süreciyle birlikte bu etkiler de değişecek, belki de aşağı yönlü etkisi olacak. Referandumun siyasi belirsizliği ortadan kaldırmasıyla Türkiye'nin uzun vadeli görünümü muazzam şekilde pozitife dönüşecek" değerlendirmesini yaptı.

Şimşek ayrıca, "Hazırladığımız reformları sistematik şekilde uygulama fırsatı olmadı, 2017 Mayıs ayından itibaren her alanda kalan reformları hızlandıracağız. Yapılacak reformlar vergi, yargı ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi reformlar olacak... Türkiye yüzde 6'lık hızlı büyüme patikasına girecek" dedi.