Vakıf Emeklilik, BES'e otomatik katılımı anlattı

Vakıf Emeklilik, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki OSB'lerde düzenlendiği bir dizi etkinlikle işveren ve çalışanlara BES'e otomatik katılımı anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vakıf Emeklilik, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren BES'e otomatik katılımı Türkiye'nin farklı Organize Sanayi Bölgeleri'nde düzenlediği toplantılarla işveren ve çalışanlara anlattı.

Gaziantep, Adana, Gebze, Tuzla Birlik, İzmir Atatürk, Kemalpaşa ve İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgeleri'nde gerçekleştirilen toplantılarda Vakıf Emeklilik Kurumsal Satış birimi, otomatik katılım ile ilgili uygulama detaylarını, çalışan ve işverene sağladığı kazanımlarını aktardı.

Sunumlarda, otomatik katılımın tasarruf oranlarını artırmak, ürünü tabana yaymak ve bireylerin refah düzeylerini emeklilik dönemlerinde de korumak gibi 3 ana amaç üzerine kurulduğu ifade edildi.

İşverenlerin sistemi doğru anlatarak çalışanları sistemde kalmaya ikna etmeleri gerektiği kaydedilen sunumlarda, BES'in avantajlarına ilişkin şunlar kaydedildi:

"Çalışanlar tarafından ödenen katkı paylarına, mevcut bireysel emeklilik sistemi ile aynı koşullara tabi olarak yüzde 25 oranında devlet katkısı teşviki veriliyor. Cayma hakkını kullanmayarak bu süre sonrasında sistemde kalmaya devam eden çalışanlara, bin TL tutarında devlet katkısı daha sağlanıyor. Ayrıca, emekliliğe hak kazanılması halinde hesabındaki birikimi en az 10 yıl süreli yıllık gelir sigortası sözleşmesi kapsamında almayı tercih eden çalışana birikiminin yüzde 5'i oranında ek devlet katkısı teşviki verilecek."