Yatırımda 8 milyon euroyu aştı, hedef her ile mağaza

Sigorta Cini Genel Müdürü Pieter Bas-Vos, 9 bin müşteriye, 14 bin poliçeye ve 7 milyon TL’lik prim büyüklüğüne ulaştıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YAKUP SAYAR

BORSA FİNANS SERVİSİ - Sigorta Cini Genel Müdürü Pieter Bas-Vos, Türkiye'de sigortacılığın olumlu yönlerini henüz bilinemediğini belirterek, "Hedefimiz Türkiye'deki her ailenin risklere karşı kendilerini güvenceye alabilecekleri sigorta ürünlerine kolayca erişebilecekleri mahallelerinin sigortacı olmak istiyoruz" dedi. Bas-Vos, Eylül 2013'deki ilk mağaza açılışından bugüne yıl sonu itibariyle 17 mağazaya ulaşacaklarını ve toplam yatırımlarının ise 8 milyon euroyu aştığını söyledi.

Sigorta Cini'nin hedefleri paylaşan Genel Müdür Pieter Bas-Vos, yüzde 100 ING Grubu yatırımı olduklarını hatırlatarak, hedeflerinin insanlara sigortacılığın kolay ulaşılabilir olduğunu göstermek olduğunu belirtti.

"Müşterilerimizin mahallelerinde olmak istiyoruz bizim mağazalarımıza uğrasınlar ürünler sorsunlar sigortacılık onlar için bu kadar kolaylaşsın istiyoruz" diyen Bas-Vos sözlerini şöyle sürdürdü: "Öte yandan 7/24 faaliyet gösteren çağrı merkezimiz var. İnternet sitemiz aracılığı ile sigortacılığın faydaları hakkında müşterilerimizi sürekli bilgilendiriyor ve araştırmalar yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız tüketici araştırmalarında insanlarda sigortaya karşı bir güven eksikliği olduğunu fark ettik. Ürün almışlar ama alınan ürünün ne işe yarayacağı dahi bilinmiyor. Biz bunlara hizmet sunmak istiyoruz."

Tüketicilerin gelinen noktada algısının da güvenli büyük sigorta acenteleriyle çalışma yönünde olduğunu ve yaptırdıkları araştırmalarda tüketicilerin daha profesyonel kurumlardan hizmet almak istedikleri yönünde sonuçlara ulaştıklarını söyleyen Bas-Vos, "Yıl sonu itibariyle 17 mağazaya ulaşacağız ve mağazalarımızda 25 ürünün ayrıntıları bulunuyor, şeffaf bir biçimde seçebiliyorlar karşılaştırmalı ayrıntılı bilgiler sunuyoruz. Müşteri neyi neden satın aldığını bilebiliyor" diye konuştu.

7 milyon TL'lik prim büyüklüğüne ulaştık

Mağaza konseptinde acente yatırımı yapan Türkiye'deki ilk ve tek uluslararası firma olduklarının altını çizen Bas-Vos, "Şunu gördük ki, Türk tüketiciler için yüz yüze iletişim ve şeffaflık çok önemli. Eylül 2013'den bugüne 9 bin müşteriye, 14 bin poliçeye ve 7 milyon TL'lik prim büyüklüğüne ulaştık. Bu yeterli değil biliyoruz. Türkiye'nin genç nüfusu ve her geçen gün artan gelir düzeyi ile bugün Hollanda'da kişi başına düşen 30 adet sigorta poliçe sayısına ulaşmasının mümkün olabildiğine inanıyoruz. Türkiye'de sigorta sektörünün önümüzdeki 10 yılda GSYİH'nin 3-4 katı üstünde bir büyüme yaşayacağını öngörüyoruz." dedi. Mağazalarında en çok zorunlu olan DASK ve trafik sigortası ürünlerinin satıldığı bilgisini paylaşan Bas-Vos, "Fakat şunu görüyoruz ki, artık insanlar hayat sigortasını düşünmeye başlıyorlar. Ev, aile sigortası, sağlık ve bireysel emeklilik gibi ürünlerinde Türkiye ekonomisi büyüdükçe talep edilir duruma geleceğini öngörüyoruz" dedi.

Amacımız her şehirde olmak

"Amacımız her şehirde faaliyet göstermek" diyen Pieter Bas-Vos sözlerini şöyle sürdürdü: "İyi bir lokasyon bulduğumuz anda mağaza açma hedefimiz var. Nihai hedefimiz 120 mağazaya ulaşmak. Acentelerden işbirliği teklifleri alıyoruz. İşbirliği yaptığımız acentelere marka desteği, pazar araştırma desteği sunuyor, yönetim maliyetlerini hafifletiyoruz. Bir satış temsilcisi yönlendiriyoruz bu acentelere ve onlar da satış yaptığı zaman prim alıyor. Güzel bir çalışma ortamı
sunuyoruz."

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir