185 bin ithal 'besilik hayvan' dağıtılacak

Et ve Süt Kurumu, besilik büyükbaş hayvan talebini karşılamak için başlatılan ithalat kapsamında haziranda 90 bin, temmuzda ise 95 bin besilik sığırın daha dağıtımı yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Besilik büyükbaş hayvan talebini karşılamak için başlatılan ithalat kapsamında Et ve Süt Kurumunca getirilen hayvanların üreticilere dağıtımı sürüyor.

Besicilerden alınan ilk 6 aylık talep doğrultusunda yurt dışından getirilen, Güney Amerika ve Avrupa menşeli besilik sığırların çeşitli limanlarda üreticiye teslim edildiğini aktaran Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sami Cüceloğlu, bu yıl içinde 95 bin besilik hayvanı üreticilere teslim eden kurumun, haziranda 90 bin, temmuzda ise 95 bin besilik sığırın daha dağıtımını yapacağını açıkladı.

Cüceloğlu, hayvan sevkiyatlarının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Besilik hayvan ithalatındaki amacımız, Türkiye turizmi çok yoğun olan ve nüfusu artan bir ülke. Buna karşılık Bakanlığımızın uyguladığı politikalarla üretimimiz her geçen gün artırılmakta ancak bazı dönemlerde ihtiyacın yükselmesinden dolayı ihtiyaçlar ortaya çıkmakta" ifadelerini kullandı.

"Üreticiler memnun"

"Şu an Türkiye'nin kırmızı et tüketimi 1 milyon 300 bin ton ancak üretimimiz 1 milyon 150 bin ton olarak gerçekleşmekte" diyen Cüceloğlu, "Bu aradaki 150 bin tonu da kasaplık olarak almaktansa besilik hayvan ithal ederek katma değerinin ülkemizde kalması amaçlanmakta. Üreticilerimiz besilik hayvan fiyatlarının uygun olmasından ve ayrıca hayvanların sağlıkları ile ırk özellikleri yönünden son derece memnun" şeklinde açıklamalarda bulundu.