584 milyon TL'lik destek perşembe hesaplarda olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2013 yılı Mayıs ayı ödemeleri kapsamında, çiftçilere başta tarımsal sigorta, mazot, gübre ve toprak analizi, sertifikalı tohum desteği olmak üzere altı kalemde toplam 584 milyon TL'lik destek ödemesi gerçekleştirecek. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre 2013 yılı Mayıs ayı ödemeleri kapsamında, çiftçilere başta tarımsal sigorta, mazot, gübre ve toprak analizi, sertifikalı tohum desteği olmak üzere altı kalemde toplam 584 milyon TL'lik destek ödemesi gerçekleştirecek. Böylece bugüne kadar 2013 yılında toplam ödenecek tarımsal desteklemelerin yarısı olan 4 milyar 150 milyon TL'lik ödeme ilk 5 ay içerisinde tamamlanmış olacak. 

Mayıs ödemeleri kapsamında; tarımsal sigorta desteği için 125 milyon TL, sertifikalı tohum fide fidan desteği için 4 milyon TL, buzağı desteği için 80 milyon TL, ıslah amaçlı koyun keçi yetiştiricileri birlikleri için 360 milyon TL, balıkçı gemilerinin avcılıktan çekilmesi için 8 milyon TL, mazot, gübre ve toprak analizi ek ödemesi için 7 milyon TL olmak üzere toplam 584 milyon TL destekleme ödemesi yapılacak. Ödenecek toplam 584 milyon TL 30 Mayıs 2013 Perşembe günü itibariyle çiftçilerin hesabında olacak.