Ayçiçeği ithalatında gözetim fiyatı 800 dolar oldu

Ekonomi Bakanlığı ayçiçeği ithalatında gözetim fiyatını ton başına 675 dolardan 800 dolara çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ali Ekber YILDIRIM

İZMİR -  Ekonomi Bakanlığı ayçiçeği ithalatında gözetim fiyatını ton başına 675 dolardan 800 dolara çıkardı. Ayçiçeği yağında ise ton başına 1500 dolar olarak belirlendi. DÜNYA Gazetesi gözetim fiyatının 800 dolara çıkarılacağını 27 Ağustos'ta yazmıştı.

Trakyabirlik Yönetim Kurulu'nun talebi doğrultusunda dünyada ayçiçeği fiyatının düşmesi nedeniyle cazip hale gelen ithalat karşısında yerli üreticiyi korumak için  ithalatta uygulanan gözetim fiyatı ton başına 675 dolardan 800 dolara çıkarıldı.
Ekonomi Bakanlığı'nın 5 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan "İthalatta Gözetim Uygulamasına İlişkin Tebliğ"e göre ayçiçeği, ayçiçeği tohumunun unu ve kaba unların ithalatında gözetim fiyatı ton başına 800 dolar olarak belirlendi. Ayçiçeği tohumu yağında ize gözetim fiyatı ton başına 1500 dolar olarak belirlendi.

Trakyabirlik fiyat açıklayacak

Gözetim fiyatının 800 dolara çıkarılmasını bekleyen Trakyabirlik Yönetim Kurulu'nun bu karardan sonra ayçiçeği alım fiyatını açıklaması bekleniyor. Trakyabirlik 'in iç piyasa ve dünya piyasasını ve gözetim fiyatını dikkate alarak kilo başına 1200 liranın civarında ön fiyat açıklaması bekleniyor. Piyasa koşullarına göre bu fiyat daha sonra kesinleştirilecek.