Bakliyat için dev kampanya

Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu, her yılın ocak ayının üçüncü çarşambasının, tüm dünyada ‘Bakliyat Günü’ olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meltem AHATOĞLU

MERSİN - Birleşmiş Milletler’in (BM) 2016’yı Dünya Bakliyat Yılı ilan etmesinin ardından, sektörün en büyük birliği Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu da (GPC) her yıl ‘Dünya Bakliyat Günü’ kutlanmasına karar verdi. Buna göre, her yıl ocak ayının üçüncü çarşambası, tüm dünyada ‘Bakliyat Günü’ olarak kutlanacak.

Bakliyat ürünlerine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenecek kutlama, bu yıl 18 Ocak 2017’de gerçekleştirilecek. Gün kapsamında dünya genelinde 18 Ocak Çarşamba kahvaltı, öğle ve akşam yemeği, seminerler ve partiler gibi yüzlerce organizasyon gerçekleştirilecek. Afrika, Asya, Avrupa, Latin ve Kuzey Amerika, Okyanusya, Avustralya ve Uzak Doğu’da düzenlenecek etkinliklerde herkesin o gün bakliyat yemesi hedeflenecek. GPC Başkanı Hüseyin Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Konfederasyonumuzun aldığı kararla bundan böyle her yıl ocak ayının üçüncü çarşambası ‘Dünya Bakliyat Günü’ olarak kutlanacak. Bu yıl 18 Ocak’ta kutlanacak gün çerçevesinde konfederasyona resmen bildirilen; 7’si Afrika’da, 6’sı Asya’da, 21’i Avrupa’da, 3’ü Latin Amerika’da, 16’sı Kuzey Amerika’da, 2’si Okyanusya’da, Avustralya ve Uzak Doğu’da ise 1’er etkinlik olmak üzere toplam 57 organizasyon tertiplendi. Bildirimi resmen yapılmayan etkinliklerle beraber bu sayının yüzlerce olduğunu düşünmekteyiz” dedi. Dünya Bakliyat Günü için sosyal medyada da bir kampanya başlatıldığını vurgulayan GPC Başkanı Hüseyin Arslan, herkesi bakliyat yemeye ve etkinliklerini paylaşmaya davet etti.

500 milyon ‘Bakliyatı seviyorum’ hashtagi

Hüseyin Arslan, geçen yıl GPC tarafından gerçekleştirilen kampanyaya sosyal medyadan milyonlarca kişinin katıldığını belirterek, “LovePulses adıyla başlatmış olduğumuz kampanyayla alakalı olarak 2.7 milyon video Facebook’ta paylaşıldı. Kampanyayla bağlantılı 500 milyon hashtag kullanıldı, 3.7 milyon kişi aktif görev aldı. Yapılan çalışmalar neticesinde; bakliyat ürünlerinin besin değerleri, insan sağlığı açısından faydaları, çevreye olan katkısı, arz-talep bileşenleri ve yemek tarifleri gibi birçok başlık altında bin 885 haberle basında yer aldı. Bu kampanyamız, İngiltere’nin en prestijli dergisi tarafından dünya genelinde en iyi sosyal medya ve halkla ilişkiler kampanyası seçildi” diye konuştu.

Kampanyayla bakliyat ürünlerinin insan sağlığına ve çevreye yararları hakkında farkındalığı artırmayı amaçladıklarının altını çizen Hüseyin Arslan, bundan sonraki hedeflerini ise şu sözlerle özetledi: “Yoksulluğun azaltılması, ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması, istihdam yaratma, yaşam standartlarının arttırılması, gıda güvenliğinin geliştirilmesi gibi önemli ticari konular gündemimizde. Kampanya ile ticaret hayatındaki önemli konulara ilişkin yasal düzenlemeleri de hedef aldık. Bu alandaki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde artarak devam edecek.”

Bu konularda ilginizi çekebilir