Bursa Büyükşehir Belediyesi 174 adet düve ithal etti

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 500 hayvan kapasiteli damızlık düve üretim merkezi açtı. Belediye ayrıca tesis için Amerikan 174 adet düve ithal etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın gelişmesi hedefiyle Büyükorhan'da hizmete aldığı tesise Amerika'dan limusin ve şarole ırkı 174 adet düve getirdi.

Sektörde "üstün ırk" kabul edilen düveleri getirildikleri tesiste inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yetiştirilecek hayvanlarla et piyasasını dengede tutmak ve bölge üreticisini desteklemek istediklerini söyledi.

Bütünşehir uygulamasıyla birlikte yerelde yeni bir döneme girildiğini belirten Başkan Altepe, bir yandan şehir merkezindeki yatırımlarla ilgilenirken diğer yandan kırsal kesimin gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bu alandaki faaliyetlerden birinin Büyükorhan'da açtıkları 500 hayvan kapasiteli damızlık düve üretim merkezi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, gerçekleştirdikleri yatırımla özellikle et konusunda yaşanan sıkıntıya çare olmak ve üreticinin daha faza kazanıp köyden kente göç etmesinin önüne geçmeyi hedefledikleri ifade etti.

Başkan Altepe, damızlık düve üretim tesisinin büyümeye elverişli bir alanda kurulduğunu da belirterek gelen taleplere göre yapılacak ek yatırımlarla kapasitenin istenilen seviyeye artırılabileceğini belirtti.

Nohut ithalatında vergi kaldırıldıNohut ithalatında vergi kaldırıldı

TMO, buğday ithal edecekTMO, buğday ithal edecek

Bu konularda ilginizi çekebilir