Çekirdeksiz karpuza rağbet arttı

Türkiye'de de ilgi görmeye başlayan çekirdeksiz karpuzun, tüketimde Avrupa'daki gibi gelişmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa kentlerinde çekirdeksiz karpuza ilgi giderek artıyor. 30 yıldır çekirdeksiz karpuz ıslahı yaptıklarını belirten özel sektöre ait tohum firmasının Avrupa ve Afrika Satış Müdürü Juan Sastre Ferrus, çekirdeksiz karpuzun Türkiye'de tutulduğunu, yaygınlaşması için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Ürünün büyük ilgi gördüğünü anlatan Ferrus, "Çekirdeksiz karpuzda Avrupa'da gösterdiğimiz başarıyı Türkiye'de de yakalamak istiyoruz. Yapılan ıslahla doğal olarak yetiştirilen 5-6 kilogram ağırlığındaki karpuzlar, Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Çekirdeksiz karpuzun İspanya'daki pazar payı yüzde 90'larda. Türkiye'de ise şu an piyasada yüzde 4- 4.5 yer alıyor. Bunun ileri günlerde artması için çalışma yürütüyoruz" dedi.

"Çekirdeksiz karpuzun Avrupa'daki gibi gelişeceğine inanmaktayız"

Bayer Sebze Tohumları Tedarik Zinciri Müşterileri Yöneticisi Mehmet Haşim Çakır ise Türkiye'de önemli süper marketlerde çeşitli markalarda çekirdeksiz karpuzlar satıldığını söyleyerek, "Özellikle sebze-meyve sektöründe insanlar artık daha kolay tüketebilecekleri ve ortalama boylarda ürünleri tercih etmektedirler. Çekirdeksiz karpuzun en önemli özelliklerinden bir tanesi de 5-6 kilogram bandında olmasıdır. Bu tüketicilere kolay kullanım sağlamaktadır. Çünkü bu tür karpuzları hem buzdolabında saklamak daha rahat oluyor, hem de 4 kişilik bir ailenin hızlı bir şekilde tüketebilmesine olanak sağlamaktadır. Biz ülkemizde de çekirdeksiz karpuzun Avrupa'daki gibi gelişeceğine inanmaktayız. Yaptığımız araştırmalarda süper marketler, ihracatçılar ve üreticilerin bizim ile aynı fikirde olduklarını gördük" şeklinde açıklamalarda bulundu.