Çiğ sütte ‘arz’ değil, ‘kalite’ desteklensin

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik’in çiğ sütte arz fazlasının süt tozu üretimine kanalize edileceğini ve çiğ süt üreticilerinin ayrıca destekleneceğini bildirmesi üzerine sektör temsilcileri, sütte kalitenin desteklenmesini istediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra Oruç / BURSA

Türkiye süt arzında 18.5 milyon ton verirken, geçen yılın aynı dönemine göre sanayiye 225 bin ton daha fazla süt girişi oldu. İhracatta yüzde 23’lük daralma kayda geçerken, süt tozu ihracatında da yüzde 80 azalma söz konusu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in çiğ sütte arz fazlasının süt tozu üretimine kanalize edileceğini ve çiğ süt üreticilerinin ayrıca destekleneceğini bildirmesi üzerine sektör temsilcileri, sütte arzı desteklemek yerine kaliteli süttün desteklenmesini istediklerini açıkladı. 

Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Anıl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in geçtiğimiz hafta Karacabey’de katıldığı bir törende açıkladığı çiğ süt için süt üreticisini destekleme kararlarını değerlendirdi.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir