Damızlık hayvan yatırımlarına hibe desteği

Hibe oranı, koç-teke ve manda işletmelerinde yüzde 50, arıcılıkta yüzde 60, kaz ve hindi yetiştiriciliğinde yüzde 75 ve ipekböceği yetiştiriciliğinde ise yüzde 100 olarak uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Bakanlar Kurulu, 2017-2019 döneminde yeni kurulacak damızlık hayvancılık işletmeleri ile mevcut tesisini belirli kapasiteye çıkaran işletmelerin yapacakları yatırımlara ilişkin inşaat, alet ekipman alımı gibi harcamalarda yüzde 50-100 arasında hibe desteği verilmesini kararlaştırdı.

Hibe oranı, koç-teke ve manda işletmelerinde yüzde 50, arıcılıkta yüzde 60, kaz ve hindi yetiştiriciliğinde yüzde 75 ve ipekböceği yetiştiriciliğinde ise yüzde 100 olarak uygulanacak. Gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, 150 baş kapasiteye sahip projeli damızlık manda düve işletmesi kurması veya kapasitesini bu sayıya çıkaracak rehabilitasyon yatırımı kapsamında, yeni inşaat yapımı, makine, alet ve ekipman ile hayvan alımına yüzde 50 oranında hibe verilecek.

Kaz ve hindiye %75 hibe

Damızlık kaz ve ticari hindi yatırımları için bin adet, ticari kaz yetiştiriciliği için 500 adet hayvan olması şartıyla, yeni inşaat yapımı, alet ve ekipman alımları yüzde 75 hibe desteğinden yararlanacak.

Arıcılık yatırımlarında alet, ekipman ve boş kovan alımında yüzde 60, ipekböcekçiliği yatırımlarında ise beslenme evi, alet ekipman alımı, dut bahçesi tesisi harcamalarına yüzde 100 hibe desteği sağlanacak.Yatırımların desteklemeye esas üst sınırı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir