Fındık ihracatçılarından 2. dalga incelemeye tepki

Rekabet Kurulu’nun şikayet üzerine ikinci kez inceleme başlatılan fındık ihracatcıları tepkili

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT GÜRSOY

ORDU - Rekabet Kurulu’nun şikayet üzerine fındık ihracatçılarına ikinci kez inceleme başlatmasına tepki gösteren Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, “Bu uygulamalar karşısında ben ve tüm ihracatcı arkadaşlarımız fındık sektöründen çekilmek istiyoruz. 

Rekabet Kurulu asıl fındık rekoltesi yüksek olduğu halde düşük gösterenlere, 6.50 TL’den fındık alarak fındık düştüğü zaman 5.80’den pazarlayanlara alet olmamalı. Adı üstünde serbest piyasa ekonomisi. 

Fındık fiyatları çıkar da düşer de” dedi. 644 bin ton fındık rekoltesi varken bunu 450 bin ton gösterenlerden, kamuoyuna düşük rekolte var diyenlerden asıl hesap sorulması gerektiğini kaydeden Arslantürk, “Fındık ihracatcısına haksızlık yapılıyor. Döviz kredileri kullandık, zararımız da olur karımız da suçlu aramak yerine Lisanslı Depoculuk, Vadeli İşlem Borsası ürün borsaları kurulmalı” dedi. 

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Engin de Rekabet Kurulu’nun fındık fiyatlarını düşük gösterenleri araştırması gerektiğini söyledi. Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci ile Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman da tüm kesimlerin lisanslı depoculuğa destek vermesini istedi. 

Bu arada fındık ihracatçıları 30 Mart seçimlerinin ardından Ankara’ya çıkarma yapacak. Şikayete konusunu ve kimlerin neden şikayet ettiklerini bir rapor şeklinde yetkili bakanlığa sunacaklar.