FİSKOBİRLİK fındık alımına başladı

FİSKOBİRLİK, Orta ve Doğu Karadeniz'deki illerde yeni sezon fındık alımına başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) yeni sezon fındık alımına başladı. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'da tüm depolarını üreticilere açtıklarını dile getirdi.

Bayraktar, serbest piyasada oluşan fiyatın üzerinde alım gerçekleştirdiklerini kaydederek, "FİSKOBİRLİK'i tercih eden üreticilerimizin cebine fındığın randımanına göre kilogramda 10 ila 50 kuruş arasında fark yansıyacak." dedi.

Birliklerini tercih eden üreticilere en kısa zamanda ödemelerini yaptıklarını belirten Bayraktar, "Sabahtan fındık getiren üreticimize öğleden sonra, öğleden sonra fındık getiren üreticimize ise bir sonraki gün öğle vaktine kadar ödemelerimizi mutlaka yapıyoruz. Hiçbir üreticimiz bundan yana tereddüt yaşamasın." diye konuştu.

Bayraktar, fındık alımını kendi öz kaynaklarını kullanarak yaptıklarını da kaydetti.

Orta ve Doğu Karadeniz'deki illerde yeni sezon fındık alımına başladıklarını, kurum olarak tüm üreticinin fındığına talip olduklarını ifade eden Bayraktar, 21 Ağustos'tan itibaren de Batı Karadeniz illerinde fındık alımına başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

FİSKOBİRLİK'e getirilen ürünün piyasayı dengeleyeceğini ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

"Bilinmesini isteriz ki FİSKOBİRLİK'e getirilen her fındık serbest piyasadaki fiyatın da artmasını sağlayacaktır. Çünkü bize getirilen fındık piyasaya girmiyor. Piyasaya girmediği için biz bunun fiyatları dengeleyeceğini hatta yükselteceğini tahmin ediyoruz."