Gıda Kodeksinde son aşamaya gelindi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu heyetini ağırlayan Çelik, gıda kodeksiyle ilgili yürüttükleri çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, tarımın dinamik ve stratejik bir sektör olduğunu ifade etti.

Çelik, "Sektörün önemi ve kıymeti her gün çok daha iyi anlaşılıyor. Çünkü birçok sorunu diyaloglarla çözebilirsiniz ama tarımda meydana gelebilecek aksaklıkları yani sofralarınızda eksilecek olan gıda ve zorunlu tüketim maddelerini bulamadığınız zaman bunları diyalogla filan çözemezsiniz. Onun için tarım, olmazsa olmaz, vazgeçilmez bir alanımızdır" diye konuştu.

Tarım içerisinde buğdayın dolayısıyla ekmeğin çok daha önemli olduğunu söyleyerek, "Milletin ekmeği ile kimse oynamasın, ayıp ediliyor. Milletin boğazına ekmeği dizmeye çalışıyorlar. Ekmeği ne kadar ve nasıl tüketmemiz gerektiği konusunda bilim adamlarının ve uzmanların bilgilerine, bütün vatandaşlarımızın ve bakanlığımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum. Bunun ötesinde onu yemeyin bunu yemeyin gibi afaki cümlelere de kimsenin itibar etmemesini özellikle ifade etmek istiyorum" yorumunda bulundu.

Gıda kodeksiyle ilgili çalışmalarda son aşamaya geldiklerine de değinen Çelik, bu konuda sektörün ve vatandaşın ihtiyaçlarını dikkate alan bir çözüm üreteceklerini belirtti.

Gıda kodeksi nedir?

Gıda kodeksi, FAO ve WHO işbirliği ile oluşturulan komisyonun geliştirdiği uluslar arası besin standartıdır. Besinlerin bu şeklide bir standarda bağlanmasında amaç tüketici sağlığını korumak ve besin ticaretinde eşitliği sağlamaktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir