Growtech Eurasia Tarım Fuarı açıldı

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Growtech Eurasia, Antalya Expo Center'da açıldı. 75 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, 5 Aralık'a kadar açık kalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

15. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı (Growtech Eurasia), Antalya Expo Center'da açıldı. 

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tohumculuk sektörünün Türkiye'de artık kabuk değiştirdiğini belirterek, son 15-20 yıl içerisinde Türk tohumculuğunun önemli bir noktaya geldiğini ifade etti. 

Growtech Eurasia Tarım Fuarının da sektör için çok önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Gençer, fuara hem yurt içinden hem de yurt dışından önemli katılım görüldüğünü kaydetti. 

Fuarın sektörün ve gelişme noktasındaki tüm firmaların ürünlerinin kullanıcılarla buluşması noktasında başarılı olmasını temenni eden Gençer, EXPO 2016'nın Antalya'yı ve sektörlerini heyecanlandıran bir proje olduğunu anlattı. 

Gençer, fuara katılan yerli ve yabancı konukları EXPO'ya davet etti. 

650'nin üzerinde firma fuarda buluştu 

Avrupa ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere 30 ülkeden ve Türkiye'den 650'nin üzerinde markanın katıldığı fuarda, firmaların sera, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, bitki besleme ve koruma, biyolojik mücadele, tarımsal makine ve ekipmanları sergileniyor. 

Arnavutluk, Azerbaycan, Hırvatistan, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Mısır, Suudi Arabistan, Tacikistan ve Tunus alım heyetlerinin bulunduğu fuarda, bu yıl 500 milyon doları üzerinde ticari hacim hedefleniyor. 75 bin ziyaretçinin beklendiği fuar, 5 Aralık'a kadar açık kalacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir