Habur'un açılması patates üreticisini sevindirdi

Habur Sınır Kapısı'nın belirli saatler arasında hizmet vermeye tekrar başlaması patetes üreticisini umutlandırdı. Habur'un açılmasıyla birlikte patetesi 35 kuruştan satan üretici, 55 kuruştan müşteri bulmaya başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan araç geçişlerine izin verilmesiyle yükselen patates fiyatları, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki üreticilerin yüzünü güldürdü. İlçe genelinde depolanan ve kilogram fiyatı 35 kuruşa kadar düşen patates, Habur Sınır Kapısı'nın açılmasıyla 55 kuruşa kadar alıcı bulmaya başladı. 

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapısından araç geçişlerine izin verilmesiyle yeniden patates ihracatının hareketlendiğini ve bunun da kısa sürede fiyatları yükselttiğini belirtti. Fiyatın artmasından dolayı çiftçinin umutlandığını aktaran Yılmaz, "Habur Sınır Kapısı'nın açılmasından dolayı patates fiyatları 35 kuruştan 55 kuruşa yükseldi. Bu fiyat çiftçilerimiz için tatminkar değildir. İnşallah fiyatlar biraz daha yükselir de çiftçilerimizin borçlarından dolayı mağduriyetleri bir nebze de olsa giderilmiş olur" dedi.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne göre ilçe de 26 bin dekar alana patates ekildiğini belirten Yılmaz, üretilen 130 bin ton civarında patatesin yaklaşık yüzde 60'ının ambarlarda alıcı beklediğini kaydetti.