İlk sürgünden 147 bin ton yaş çay aldı

Günlük yaş çay kapasitesini 6 binden 7 bin tona çıkaran ÇAYKUR, bu sene yaklaşık 17 bin ton daha fazla yaş çay aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RİZE  - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2012 yılı yaş çay alım kampanyası birinci sürgün döneminde bugüne kadar 147 bin ton yaş çay aldıklarını söyledi.
Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, 9 Mayıs'ta başlayan 2012 yılı yaş çay alım kampanyasında birinci sürgün alımlarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Geçen yıl aynı dönemde 130 bin ton yaş çay aldıklarını ifade eden Sütlüooğlu, "Teşekkülümüz bugüne kadar 147 bin ton yaş çay aldı. Yani geçen yılın aynı döneminden yaklaşık 17 bin ton daha fazla yaş çay aldık. Bunda günlük yaş çay kapasitemizi 6 binden 7 bin ton seviyesine çıkarmamız etkili oldu" dedi.

Bölgede hava durumunun mikro klima şeklinde devam ettiğini vurgulayan Sütlüoğlu, "Yaz sıcaklığı henüz kendisini tam göstermediğinden birçok bölgede kademeli şekilde gelişen çayda hasat devam ediyor. Bu yıl geçmiş yıllara göre geç gelen yaz mevsimi nedeniyle kademeli olgunlaşan, olgunluğunu ve evsafını kaybetmeyen çayın hasat işlemlerinin bir haftayı aşkın zaman daha devam edeceği görülüyor. Bu süreçte ÇAYKUR olarak kaliteden taviz vermeden üreticilerimizin çayını satın almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Fabrikaların üretimden kaliteye kadar hiçbir biriminde sorun yaşanmadığını kaydeden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:
"Fabrikalarımızın tümü kapasitelerinin üzerinde, sorunsuz şekilde bütün çalışma birimleriyle üreticilerimizle uyumlu, büyük bir dayanışma içerisinde, iş disiplini, plan ve program çerçevesinde çalışıyor. Çayımızın geleceğini dikkate alarak, her türlü popülizmden uzak, her alanda kademeli büyüyüp, yenilenme çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu süreçte üreticilerimizin mağdur edilmemesine özen gösteriyoruz.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir