Marmarabirlik, 50 bin ton ürün almayı hedefliyor

Ürün alım kampanyasından önce kooperatifleri ile buluşan Marmarabirlik, kampanya döneminde 50 bin ton ürün almayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alımlarının erken başlayabileceğini belirterek, “Marmarabirlik, var yılı yok yılı, ekonominin dar yılı demeden, el ele vererek üreticinin yanında olmaya devam edecektir” dedi.
 
Marmarabirlik, 2016/2017 ürün alım kampanyası öncesinde 8 kooperatifin yönetim kurulu başkan ve üyeleriyle değerlendirme toplantısı yaptı. Gemlik, Mudanya, Erdek, Orhangazi, İznik, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası kooperatif yönetimlerinin katıldığı toplantıda, kampanya dönemine ilişkin hedef ve stratejiler belirlendi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 15 Temmuz’un ekonomiye verdiği zararla birlikte Marmarabirlik’in satış rakamlarında da olumsuz yansımaları olduğuna işaret etti. Asa, “Piyasalarda yaşanan güvensizlik ortamı, Marmarabirlik’in satışlarını da olumsuz yönde etkilemiş, bayilerimizin moral ve motivasyonu düşmüş, satışları azalmıştır. Hedefimiz 15 Temmuz’un satışlarımızda yarattığı açığı kapatmaktır” diye konuştu.

Kampanya döneminde satışları artırmanın ürün alımları için büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Asa, ürün alım kampanyasında 50 bin ton ürün alabilmek için ortalama 230-250 milyon liralık bir bütçe gerektiğini vurguladı. 22 Eylül’de başlayan rekolte beyan alımlarının devam ettiğini de belirten Asa, bugüne kadar Marmarabirlik’e bağlı 8 kooperatiften 12 bin ortaktan toplam 30 bin ton rekolte beyanı alındığını bildirdi.

Gerçekçi rekolte beyanının önemine işaret eden Asa, “24 Ekim’de sona erecek olan rekolte beyan alım dönemi tamamlandığında, 60-70 bin tonlar seviyesinde beyan geleceği tahmin edilmektedir. Daha önce ortaklarımızı uyarmamıza rağmen gerçeği yansıtmayan rekolte beyanlarının geldiğini görmekteyiz. Dolayısıyla kota uygulamasını koyan da ortaktır, kaldıran da ortaktır” diye konuştu.           
 
Üründe kararma erken alımı başlatacak

Mevcut piyasa koşullarında Marmarabirlik’in zarar etmemesi için ürün alım fiyatlarını belirlerken temkinli olmak zorunda olduklarını dile getiren Hidamet Asa, zeytinyağı fiyatlarının gerilemiş olmasından dolayı ince taneli zeytin fiyatlarında gerileme yaşanabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

Asa, bölgesel olarak üründe kararmalar olduğuna işaret ederek, kararmanın artması durumunda önümüzdeki günlerde kooperatiflerin yetki ve sorumluluğunda ürün alım kampanyasının startının verilebileceğini açıkladı.

Asa, alımlara start verileceğini ancak ürün alım fiyatlarının daha sonraki günlerde açıklanacağını vurgulayarak, “Amacımız ortaklarımızı mağdur etmemek ve düzenli teslimat yapan ortaklara sahip çıkmaktır. Bugüne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdik. Ortaklarımız da kurumlarına güvenebilirler” ifadesini kullandı.

Marmarabirlik’in başarılı olabilmesi için huzur ortamına ihtiyaç olduğunu belirten Hidamet Asa, şöyle devam etti: “Gerek ülkemiz gerekse Marmarabirlik tarihine baktığımızda sıkıntılı günler ancak huzur ve istikrar ortamında çözüme kavuşmuştur. 8 kooperatifi ve 32 bin ortağıyla her türlü sıkıntıya göğüs geren Marmarabirlik, var yılı yok yılı, ekonominin dar yılı demeden el ele vererek, bundan sonra da üreticinin yanında olmaya devam edecektir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir