Meyve sebze ihracatçılarında Rusya sevinci

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türkiye'den yaş sebze ve meyvede ithalatında bazı ürünlerdeki kısıtlamaları kaldırıldığına yönelik açıklaması sektörde sevinçle karşılandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk sebze ve meyve üreticileri, geçen yıl yaşanan uçak krizinin ardından Rusya tarafından ülkeye girişi yasaklanan bazı ihracat ürünlerindeki kısıtlamanın kaldırılmasının sevincini yaşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmede Putin'in, kısıtlama olan bazı kalemlerin Rusya'ya ithalatını tekrar açtıklarını açıklaması sektörü mutlu etti.

Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektörü ve Narenciye Tanıtım Grubu Başkanı Ali Kavak, narenciyede hasadın henüz başladığı dönemde yasaklı olan mandalina ve portakalda kısıtlamanın kalkmasının sektörün tüm paydaşlarını sevindirdiğini söyledi.

Hükümete teşekkür

Kavak, geçen yıl iki ülke arasında yaşanan sıkıntılardan sonra, Rusya'nın Türk ürünlerinin ülkeye girişlerini yasaklamasıyla Narenciye Tanıtım Grubu ve ihracatçı birlikleri olarak sıkıntılar yaşadıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Rusya'daki kayıplarımızı telafi etmek için çok yoğun çaba içine girdik. Hükümetin bize bu süreçte çok desteği oldu. Özellikle Ekonomi Bakanlığımız ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız alternatif pazarların elde edilmesi, mevcut pazarların korunması noktasında bize büyük destekleri oldu.

Hükümetimize zor zamanlarımızdaki desteğinden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Çok şükür geldiğimiz bu nokta sektör açısında mutluluk verici. Sektör sıkıntılıydı, zor bir süreçten geçti. Ben her alanda ilişkilerin, uçak krizi öncesine göre daha güçlü ilerleyeceğine inanıyorum. Çünkü her iki toplum da ilişkilere verilen bu moladan büyük rahatsızlık duyuyordu. Mola bitti, verilen aranın iki toplumun yararına da olmadığı görüldü. Bunun farkına varılmış olması her iki topluma inanılmaz avantajlar sağladı."

Bu konularda ilginizi çekebilir