Moldova ile tarımda işbirliği yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - Türkiye ile Moldova; bitkisel ve hayvansal üretim, tarımda bilgi teknolojilerinin kullanımı ve tarımsal sübvansiyon konularında karşılıklı işbirliğine gidiyor.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarım Alanında Ekonomik Bilimsel ve Teknik Konularda İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Bakanlık ile Moldova Cumhuriyeti arasında, "Türkiye Cumhuriyeti ve Moldova Cumhuriyeti Tarım Yürütme Komitesi 1. Dönem Toplantısı" gerçekleştirildi.
 
Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol ile Moldova adına Pazarlama ve Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Tudor Robu'nun eş başkanlığında Ankara'da yapılan toplantıda, ülkeler arasında tarımsal alanda işbirliği konuları ele alındı.
 
Heyetler arası yapılan görüşmede bitkisel üretim ve bitki koruma, hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı, tarım-sınai sektöründe e-tarım bilgi teknolojilerinin kullanılması, tarımda sübvansiyon sistemleri, karşılıklı bilgi ve teknoloji değişimleri konularında işbirliği hususunda mutabakata varıldı.
Taraflar, işbirliği hususlarının uygulamaya geçirilmesi için her türlü çabayı sarf edeceklerini dile getirerek, toplantı tutanağını imzaladılar.