OECD: Tarım fiyatlarındaki düşüş 2 yıl daha sürecek

OECD'nin hazırladığı yıllık tarım raporuna göre, tarım ürünleri fiyatlarında gelecek iki yıl için düşüş bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS  - Merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD),  tarım ürünleri fiyatlarında son dönemde gözlenen düşüşün, gelecek iki yıl için de süreceği tahmininde bulundu. 

OECD'nin ''Tarımda Genel Görünüm'' raporu bugün yayımlandı. Raporda, tarım ürünlerine yönelik talebin kararlılıkla süreceği belirtilirken, hububatın yine en fazla tüketilecek gıda olma özelliğini koruyacağı bildirildi. 

Raporun yayınlanması dolayısıyla bir açıklamada yapan, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, "Olağanüstü seyreden yüksek fiyatların ardından tarım pazarlarının giderek daha istikrarlı bir hale geldiğini" söyledi. 

Hükümetlerin son dönemde kararlı tarım ticareti ile ilgili politikalarının bunda etkili olduğunu belirten Gurria, bununla birlikte, daha atılacak çok adımın olduğunu söyledi. 

OECD Genel Sekreteri, özellikle tarım ticareti, verimlilik ve yoksullukla mücadelede daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Hükümetlerin tarım veriminin artması için daha fazla yatırım yapmasını isteyen Gurria, yine hükümetlerin çiftçilere karşılaştıkları zorluklarla mücadele edilmesi konusunda daha fazla yardımcı olmaları ve zor durumdaki kişilere yönelik daha fazla sosyal koruma tedarik etmesi çağrısında bulundu.