Rusya, Türkiye için buğdayda fiyat indirdi

Rusya, 4,7 milyon tonluk ihracatla en büyük pazar konumunda bulunan Türkiye pazarını kaybetmemek için buğdayda fiyat indirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara ile Moskova arasında yaşanan uçak krizine rağmen, Rus buğday ihracatçıları Türkiye pazarını kaybetmemek için fiyat indirimine gitti.

Uçak krizi sebebiyle Rusya'dan Türkiye'ye yapılan buğday ihracatında kısıtlama beklenirken tam tersi oldu ve Rus buğday ihracatçılarından Türkiye'ye satılan buğdaya fiyat indirimi geldi. 

Dünyanın en büyük buğday ihracatçılarından biri olan Rusya, bu ülkenin en büyük buğday pazarı olan Türkiye'yi kaybetmemek için fiyatı düşürdü. 

Rusya'nın Türkiye'ye yaptığı buğday ihracatını değerlendiren Rus SovEcon Tarım Araştırmaları Şirketi Başkanı Andrey Sizov, uçak krizinden sonra Rus ihracatçılarla Türk ithalatçıların kasım ayı sonlarıyla aralık ayı başlarında bir tereddüt yaşamasının ardından, buğday anlaşmalarının eski hızına döndüğünü açıkladı.

Bu çerçevede Karadeniz teslimi buğdayın tonu 215 dolardan 200 dolara kadar indi. Türkiye halen Rus buğday üreticileri için 4,7 milyon tonluk ihracatla en büyük pazar konumunda bulunuyor. 

Türkiye'nin buğday ithalatında Rusya'nın payı yüzde 80 civarında.