Sarıbal: Çiftçinin borcu 14 kat arttı

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, "4,6 liralık mazotun fiyatının yüzde 54'ü vergidir. Bu kadar yüksek vergi ödeyerek çiftçimiz nasıl gelir elde edebilir?" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 2004-2016 arasında çiftçiye yapılan desteklemenin 4 kat artmasına rağmen çiftçinin borcunun 14 kat arttığını söyledi.

Sarıbal, 2002'den bugüne kadar küçük işletmeci olan köylülerin büyük kısımın köylerini terk ettiğini, büyük üreticilerin desteklendiğini belirtti.

Köyde, kırda insan kalmadığını, burada yaşayanların üçte birinin ise yoksulluk içinde olduğunu ifade eden Sarıbal, 2002'de yüzde 34,9 olan tarımsal istihdamın yüzde 19,5'e gerilediğini kaydetti.

Tarımda 20 yılın en büyük küçülmesinin yaşandığını söyleyen Sarıbal, "4,6 liralık mazotun fiyatının yüzde 54'ü vergidir. Bu kadar yüksek vergi ödeyerek çiftçimiz nasıl gelir elde edebilir? Kendi coğrafyasını, insan gücünü dikkate almayan tarım politikasının sonu karanlıktır." dedi.

Altıok: En pahalı eti tüketen ülke olacağızAltıok: En pahalı eti tüketen ülke olacağız

Karakaya: AK Parti tarımı ihmal ettiKarakaya: AK Parti tarımı ihmal etti