Sezon olaylı başladı

Gırgır avı yapan büyük balıkçı tekneleri denize açılmazken, kıyı balıkçılığı yapan küçük tekneler "Vira Bismillah" dedi. Tezgahlarda palamut, hamsi ve istavrit var. Fiyatlar ise yüksek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra KAPAROĞLU

İSTANBUL - Yeni düzenlemeyle 4.5 aylık bir sürenin ardından başlayan balık avı sezonuna balıkçılar protestoyla başladı. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri kooperatiflerine bağlı tekneler, protesto amacıyla 3 gün denize çıkmama kararı aldı. Avlanma yasağının 18 metreden 24 metreye çıkması nedeniyle gırgır avı yapan büyük balıkçı tekneleri denize açılmazken, kıyı balıkçılığı yapan küçük tekneler ise "Vira Bismillah" dedi.

Bereketsiz başlayan balık sezonunda Karaköy'deki tezgahları palamutların aksine çupra, levrek ve somonlar doldurdu.  Üç adet çupra ve levrek 10 liradan alıcı buldu. Palamutun tanesi 8 ile 25 lira arasında değişiyor. Karadeniz hamsisin kilosu ise 10 lira. Olta istivariti de 7 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Sarı kanat ve çinekop 20 liradan satılırken deniz somonunun tanesi 12 ila 17 lira arasında değişiyor. Palamutu pahalı bulan ve balıkçılarla pazarlık içine giren vatandaş tezgahlardan eli boş döndü.

 

[PAGE]

 

balik1.jpg

 

[PAGE]

 

balik2.20120903120556.jpg

 

[PAGE]

 

balik3.jpg

 

[PAGE]

 

balik4.jpg

 

[PAGE]

 

balik5.jpg

 

[PAGE]

 

balik6.jpg

 

[PAGE]

 

balik7.jpg

 

[PAGE]

 

balik8.jpg

 

[PAGE]

 

balik9.jpg

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir