Tarım AŞ, Yenişehir'in biberini ihraç edecek

Bursa Belediye Başkanı Altepe, Tarım AŞ'nin biber ihracı için lokasyon aradığını ve bayramdan sonra ürün alımına başlayacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki meyve ve sebze üreticilerinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan Tarım AŞ, siyah incirden sonra biber ihracatına da başlayacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı'ndan sonra Tarım AŞ kanalıyla Yenişehir'den alınacak biberler, ihraç edilecek.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, konuya ilişkin değerlendirmesinde, tarımsal kalkınmaya ağırlık verdiklerini, meyve ve sebze üreticilerinin daha çok kazanması için çalıştıklarını belirtti.

Siyah incir Almanya'ya satılmıştı

Altepe, daha önce üreticiden siyah incir alımı yaparak Almanya'ya sattıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ürünün kilogram fiyatının 1 liradan 5 liraya çıkmasına vesile olan Büyükşehir Belediyesi, aynı adımları Yenişehir'deki biber üreticisi için de atmaya hazırlanıyor. Şu anda Tarım AŞ kanalıyla dünya pazarlarını tarıyoruz ve biber için en uygun lokasyonu tespit etmeye çalışıyoruz. Kurban Bayramı'ndan sonra ürün alımına başlayacağız. Ürünün tarlada değerlenmesini istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda belediyenin tüm kaynaklarını seferber ettik. Hedefimiz, üretimin kalitesini artırmak ve ürünün dünya pazarlarında değerini bulmasını sağlamak."

Bu konularda ilginizi çekebilir