Trakya'da çeltik hasadı başladı

İpsala Kaymakamı Özdemir, "Çeltikçilik zor bir tarım, üreticilerimiz yılın 6-7 ayı tarlada, çamur balçık içinde mücadele vermektedirler. Ümit ediyorum hak ettikleri kazançları sağlarlar" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin çeltik ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Edirne'nin İpsala Ovası'nda çeltik hasadı başladı.

İpsala Kaymakamı Eyyüp Özdemir, hasadın başlaması dolayısıyla İbrahimağa mevkinde düzenlenen törende, çeltik ekonomisinin bir parçası olan üreticilerin yeni harman sezonunu kutladı.

Çeltik üretiminin zor bir iş olduğunu ifade eden Özdemir, "Çeltikçilik zor bir tarım, üreticilerimiz yılın 6-7 ayı tarlada, çamur balçık içinde mücadele vermektedirler. Ümit ediyorum hak ettikleri kazançları sağlarlar, güzel bir verim yakalarlar. Tüm üreticilerimize hazırlı olsun." diye konuştu.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar da hasadın tüm üreticilere bereketli olmasını diledi.

Çeltik üreticisi Gürsel Şimşek ise bu sene iyi bir sezon beklediklerini vurgulayarak, fiyat politikasının da daha tutarlı ve üreticileri memnun edecek şekilde olması gerektiğini anlattı.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Biçerdöverle sezonun ilk hasadı yapıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir