Bu telefonun pili bitmiyor

Cep telefonlarının günümüzde en önemli ögesi ne diye sorsanız kuşkusuz birçok kişi kamerası diyecek. Üreticiler de bunun farkındalar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MURAT YILDIZ

Yeni piyasaya sürülen ürünler büyük bir çoğunluğunda önce kamera özellikleri tanıtılıyor, ön plana çıkarılıyor. Ama günlük yaşamda daha da önemlisi, telefonu ne kadar süre kesintisiz bir şekilde kullanabildiğiniz olmalı. Batarya süresi az olduktan sonra kameranın çok iyi performans vermesi yeterli olmayacaktır. Hem kamerası ile performans veren hem de pil ömrü uzun olan telefon, birçok kişinin hayalini süslüyor.

Asus’un yenilenen ZenFone serisinde bulunan ZenFone 3 Max bu vaat ile yola çıkan bir ürün: Uygun fiyatlı bileşenler ile iyi bir kamera performansı sunup, aynı zamanda uzun bir pil ömrüne sahip olmak.

ZenFone 3 Max, 5.2 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklük sunan bir ekrana sahip. 3GB hafızanın yanı sıra 32 GB’lık dahili depolama birimi bulunuyor. 1.45 Ghz’lık Mediatek 4 çekirdekli işlemciden gücünü alan ZenFone 3 Max, bu özellikleri ile orta klasmanda iyi bir seçenek gibi duruyor. Telefonun arka tarafında hem parmak izi okuyucu var hem de Accelerometre, yakınlık, ışık ve yön sensörleri ile donatılmış olarak geliyor. VR görüntüleri izlemekte sorun yaşamıyorsunuz.

ZenFone 3 Max’ın arka tarafında 13 Megapiksellik kamera var. Kendi özel yazılımı sayesinde bu kamera 52 Megapiksellik fotoğraflar oluşturmanıza imkan veriyor. Asus’un özel kamera modları sayesinde düşük ışıkta çok rahat fotoğraf çekebiliyorsunuz. Kameranın performansı birçok üst düzey telefonun sonuçları ile rekabet edebilecek seviyede iyi. Ön tarafta bulunan 5 megapiksellik selfie kamerası ise net ve titreşimsiz fotoğraflar çekmenize imkan veriyor.

Gelelim ZenFone 3 Max’ın en can alıcı özelliklerinden birine. Sahip olduğu 4100 miliamperlik bataryası sayesinde oldukça uzun süre kullanım ömrü vadediyor. Bundan 720p ekranın ve daha düşük işlemcinin payı var. ZenFone 3 Max, bu büyük bataryası sayesinde 30 gün bekleme süresi, 20 saat konuşma, 18 saat wi-fi web gezinme, 87 saat müzik dinleme süresi sunuyor. Piliniz yüzde 10 kaldığında ise süper tasarruf moduna geçip 36 saat bekleme süresi elde edebiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde 2 günlük orta yoğunluktaki kullanımdan sonra yüzde 22’lik batarya kalmıştı. Bu esnada oyun oynamak hariç, web gezintisi, e-posta kontrolü, uygulama kullanımı, telefon görüşmeleri ve fotoğraf çekimi yaptık. Şu ana kadar kullandığımız ve test ettiğimiz telefonlar arasında pil performansı açısından en çok tatmin eden cihaz oldu. Bu arada cihazın bu kadar büyük bataryasını aynı zamanda başka cihazları şarj etmek için de kullanabiliyorsunuz.

ZenFone 3 Max, orta segmente hitap eden bir cihaz. Yüksek performans beklemek yersiz olur. Bu haliyle özellikle dışarıda olup uzun süre telefon kullanıp, şarj sorunu yaşamak istemeyenler için uygun fiyatlı bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir