Cep telefonu ile karını katladı

Samsung ilk çeyrekte 4,46 milyar dolar kar etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SEUL - Güney Koreli Samsung, ilk çeyrekte karını iki kattan fazla artırdı. Samsung açıklamasında, 31 Mart'ta sona eren çeyrekte karın geçen yıl aynı çeyreğe göre iki kattan fazla artarak 4,46 milyar dolar olarak gerçekleştiği ve bu rakamın 2008 yılından bu yana en yüksek çeyrek dönem karı olduğunu belirtildi.

Şirketin aynı dönemde satışları ise geçen yıl aynı çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 22 artışla 39,9 milyar doları buldu. Şirketin karının yüzde 70'den fazlası cep telefonu birimi satışlarından kaynaklandı.

Bu yıl 200 milyonu akıllı telefon olmak üzere 380 milyon cep telefonu satmayı hedefleyen Samsung, geçen yıl 97 milyon akıllı telefon dahil 330 milyon cep telefonu satmıştı. Samsung ayrıca yılın ilk çeyreğinde dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı unvanına kavuşarak Apple'ın önüne geçti. Bu çeyrekte akıllı telefon satışları yüzde 41 artarak 44,5 milyona ulaşan Samsung, akıllı telefon piyasasında yüzde 31 paya sahip oldu. Samsung'un akıllı telefon satışında Apple'ın önüne geçmesinde ''Galaxy'' serisinin etkisi büyük oldu. Şirket akıllı telefon Galaxy'nin yeni modelini 3 Mayıs'ta tanıtacak.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir