Fidye korkusu şirketleri harekete geçirdi

WannaCry ve ExPetr salgınları şirketleri güvenlik konusunda harekete geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kısa bir süre önce tüm dünyada kendinden söz ettiren WannaCry ve ExPetr salgınları, fidye yazılımlarının iş dünyası üzerindeki felç edici etkisini gözler önüne serdi. Mayıs ayında, WannaCry saldırısı sonucunda 150 ülkede 200.000 sistem olumsuz etkilendi, şirketlerin faaliyetleri durdu ve zararları telafi edip işlerine devam etmek isteyen şirketler yüksek miktarlarda masraf altına girmek durumunda kaldı.

Fidye yazılımlarının ciddiyeti konusunda farkındalık artıyor ve dolayısıyla birçok şirket kısıtlı kaynaklarıyla mümkün olan en üst seviyede korunmanın yollarını arıyor.

‘2017 Küresel BT Güvenliği Riskleri Anketi’ne göre bir fidye yazılımı saldırısının tek bir şirkete verebileceği maddi zarar ortalamada 713.224 dolar seviyesine ulaşabileceği açıklandı.


Kaspersky Lab’da KOBİ İş Birimi Başkanı Vladimir Zapolyansky, konuyla ilgili olarak, “WannaCry ve ExPetr salgınları, fidye yazılımı sorununun gerçekliğini ve herhangi bir şirketi etkileyebileceğini gözler önüne seren talihsiz bir hatırlatma niteliği taşıdı. Kaspersky Fidye Yazılımı Koruma Aracı’nı 100 bin şirketin indirmiş olması, iş dünyasının bu sorunun farkında olduğunu ve endişe duyduğunu gösteriyor. Fidye yazılımlarının verebildiği maddi zarar düşünülünce, her şirketin doğru güvenlik çözümünü kullanıp kullanmadığı konusuna eğilmesi gerekiyor. Kullandıkları güvenlik çözümünün en son fidye yazılımlarına karşı mücadele edip edemediğinden emin olmayan şirketler, en son fidye yazılımı karşıtı teknolojilerden faydalanmak için Kaspersky Fidye Yazılımı Koruma Aracı’nı kullanabilir” diyor.