iPhone uyumlu kol saati rekora koşuyor

'Pebble', internet üzerinden 1 gün içinde 5 binden fazla yatırımcı çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

iPhone veya diğer akıllı telefon kullanıcıları günde defalarca telefonlarını ceplerinden veya çantalarından çıkararak saati, e-postalarını veya arayanları kontrol ediyor. ABD'li bir grup girişimcinin geliştirdiği 'Pebble' kod adlı saat ise tüm bunları, telefonu yerinden oynatmadan kullanıcı adına yapıyor. Bildirimleri ekranında gösteren saat, alarm gibi basit işlemleri de yerine getirebiliyor.

Kaynak sağlamak için 'Kickstarter' platformuna başvuran firmanın projesi, iki saat içinde 100 bin dolardan fazla destek buldu. Kickstarter, gelecek vaadeden projelere büyüklü küçüklü yatırımcıların destek verebilmesini sağlayan internet üzerinden çalışan bir platform.
İlk günün sonunda 'pebble'a vaadedilen rakam 500 bin doları aştı. An itibariyle desteğin miktarı 700 bin doları bulmak üzere. Projeye destek vermek isteyenlerin sayısı şimdilik 5 binin üzerinde. Destek arayışı 18 Mayıs'a kadar sürecek.
Saat aslında basit bir e-paper mantığıyla çalışıyor. Ağır işi iPhone yaparken, 'pebble' sadece telefon ekranındaki görüntüyü saatin ekranına taşıyor. Firma, yazılım geliştirme kitini de yazılımcılara açarak 'pebble'a özel uygulama geliştirmeyi düşüneceklere açık kapı bırakıyor. Cihazın fiyatı 149 dolar seviyesinde olacak.
Daha önce Android işletim sistemi kullanan veya Android işletim sistemli cihazlarla senkronize çalışan benzer saatler üretilmişti. Pebble, iOS platformu için geliştirilen ilk kol saati olarak dikkat çekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir