Kadın girişimciler, İstanbul'da buluştu

Dell, 2015’e kadar bir milyon kadın girişimciyi desteklemek için “Pay It Forward” inisiyatifini başlattı. 13 ülkeden 150’den fazla kadın girişimci İstanbul’da düzenlenen dördüncü Dell Kadın Girişimci Ağı etkinliğinde buluştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dell’in Dördüncü Kadın Girişimciler Ağı küresel etkinliği 150 kadın girişimci ve iş liderinin katılımıyla başladı. Etkinliğin teması, Pay It Forward (aldığınız borcu başkasının ihtiyacını karşılayacak şekilde ödemek), Dell’in önderlik ettiği yeni bir inisiyatifi şekillendirecek ve başarılı iş kadınları ve liderlerinin 2015’e kadar bir milyondan fazla kadın girişimci adayına yardım etmek için harekete geçmesini sağlayacak.

Birleşmiş Milletler Vakfı Yerleşik Girişimcisi Elizabeth Gore, “İş konusunda olsun, rehberlikte veya hayırseverlik konusunda olsun kadınların borçlarını öderken kendilerinden sonrakileri destekleyecek, anlamlı farklar yaratabilecek güçlü topluluklar kuracak yetenek ve güçleri var. Dell’in bu yeni inisiyatifiyle muhteşem bir topluluğa dönüşecek bu grubun başarılı katkılarıyla oluşan ilham verici hikayeleri ortaya çıkarmanın yanı sıra gerçekten hayatları ve fırsatları dönüştüren bir şeyin parçası olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Dell Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü (CMO) Karen Quintos ise şöyle konuştu:

"Dell Kadın Girişimciler Ağı üyelerinin paylaştığı yeteneklerine, deneyimlerine ve başarma arzularına birinci elden şahit oldum. Pay it Forward hareketine bu özelliklerin gücünü birleştirmek, daha da artırmak ve dünya çapında ekonomik büyümeyi olumlu anlamda etkilemek için onlar ilham verdi. Binlerce kadını, bir milyon kadına daha destek olmak için harekete geçirerek çok büyük bir etki yapacağız, gerçek değişime ön ayak olacağız ve fırsatları sadece kendi üyelerimiz için değil, her yerdeki kadınlar için dönüştüreceğiz."

Pay It Forward inisiyatifi nasıl çalışıyor:

•    10.000 üyeye sahip Dell Kadın Girişimciler Ağı, Kadını Güçlendirme İş Topluluğu ve Akil Dell takım üyeleri ağı, önümüzdeki iki yıl içinde en az 10 kadın girişimciye destek olacak, onlar da başka 10 kadın girişimciyi destekleyecekler.
•    Mali destek ya da zaman ayırarak kadınların tüm potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için bilgi, teknoloji, sermaye ve ağ desteği sağlanacak.
•    Kadınların ve kızların gelişmesine odaklanmış sivil topluk kuruluşlarının da katılımıyla Pay It Forward sisteminin nasıl işleyebileceğiyle ilgili önerilerinizi Dell.com/payitforward adresine yazın.
•    Bir portal sayesinde yapılan bağışlar, etkinlikler hakkında bilgi ve özellikle girişimcilik alanında kadınları, kızları destekleyen topluluklar takip edilecek ve 2015’e kadar 1 milyon kadına destek olma hedefine ne kadar yaklaşıldığı raporlanacak.

2013 Dell Kadın Girişimci Ağı küresel etkinliğinde:

•    40’tan fazla kadın girişimci ve iş liderinin tavsiyesi ve bilgi aktarımının olacağı 14 konuşma ve panel den oluşuyor. Bunlar arasında katılımcıların Türkiye’de iş yapma fırsatlarını artırmayı amaçlayan bazı oturumlar da mevcut.
•    Ağ üyelerinin yönettiği ve inovasyon, marka, dijital ve sermaye başlıklarına odaklandığı Konferans öncesi laboratuvarlar düzenleniyor.
•    Büyüme için ölçeklendirme, cinsiyet dengesi, kurumsal değerler, gelişen pazarlarda büyüme ve etkinliğin ana teması Paying it Forward ile ilgili özel bir oturumun da yer aldığı tartışma odaklı ara oturumları DWEN etkinliği içinde yer alıyor.
•    Teknoloji denetçileri katılımcılara teknolojinin işlerini büyütme ve ölçeklendirme konusunda nasıl yardımcı olabileceğini anlatıyor.
•    Konsolosluk ve Ticari Kurum temsilcilerinin de yer aldığı Türkiye’de İş Yapmak oturumlarında bölgeye açılmanın zorlukları ve fırsatlarını öğrenme fırsatı oluyor.  
•    Üç günlük etkinlik boyunca katılımcılarla tanışma fırsatı olacak.

Daha önceki Dell Kadın Girişimciler Ağı küresel etkinlikleri Hindistan’ın Yeni Delhi (2012), Brezilya’nın Rio de Janeiro (2011); ve Çin’in Şanghay’da (2010) şehirlerinde düzenlenmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir