Karadeniz'de ihracatçı patlaması

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan, "Bölgemizden 13 firmanın ülkeden en fazla ihracat yapan ilk bin firma içinde yer alması bizim için gurur vesilesi oldu" açıklaması yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TRABZON - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgeden 13 firmanın, ülkeden en fazla ihracat yapan ilk bin firma arasında yer almasının kendileri için gurur vesilesi olduğunu bildirdi.
Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) hazırladığı Türkiye'nin 2012 yılında en fazla ihracat yapan ilk bin firma raporunda, DKİB'in yetki alanında bulunan Trabzon, Rize ve Artvin'den 13 firmanın yer aldığını belirtti.
Gürdoğan, bölgeden 13 firmanın ilk binin içinde yer almasının gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Listede yer alan firmalarımızın yetkililerine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bölgemiz şartlarında çok sayıda olumsuzluk yaşadığımız bir ortamda bu üstün başarıy sağlayan ihracatçılarımıza müteşekkiriz. Listede Trabzon'dan 10, Artvin'den 3 ve Rize'den 2 firmamız yer alıyor. Bölgeden üç firmamızın ise sektörlerinin birincisi olması ayrıca büyük başarı ve gurur kaynağı oldu. Listede yer alan bütün firmalarımız ile fındık ve mamülleri sektöründe en fazla ihracat yapan Oltan Gıda Maddeleri ihracat ithalat Ticaret limited Şirketi, yaş meyve sebze sektöründe en fazla ihracat yapan Kalyoncu Nakliyat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile madencilik sektöründe birinci olan Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ'nin yöneticilerini kutluyorum."